Краще не чіпати: навіщо люди закидають взуття на дроти 

Це роблять по всьому світу, і теорій появи такого явища багато

Ви точно бачили взуття, яке закидають на лінії електропередач. Таке трапляється практично у кожному куточку світу, не залежно від країни. Щоправда, мотиви появи таких «інсталяцій» різні. Видання Фокус зібрало найпоширеніші теорії. 

Меморіал

За однією з версій, таким чином намагаються вшанувати пам'ять про померлих. Часто це намагаються зробити в місці де трагічно обірвалося життя, або поблизу місця де загиблий жив. Мотивують - що взуття на дротах може висіти дуже довго. 

Територія

За іншою теорією, закидаючи кросівки на дроти - люди позначають територію. Ніби що це ареал, де за порядком стежить одна з місцевих компаній, часто кримінальна. Також це сприймають як містку території, де можна купити заборонені в обігу речовини.  

Але більшість дослідників сучасної урбаністики схиляються до думки, що це не більше ніж міська легенда. 

Насмішка

Так, це може бути й несмішний - смішний прикол. Дроти зазвичай доволі високо проходять над землею. Подекуди це висота 4 поверху. Тож підлітки, можуть відібрати в одного з знайомих взуття і закинути його на дроти «просто по приколу». 

У будь-якому разі самотужки пробувати зняти взуття з дротів не варто. Вони під струмом, і ураження струмом може бути смертельним.

 

Тож залиште все як є, до моменту коли енергетики працюватимуть в вашому районі, і під час знеструмлення мережі для ремонту - самі знімуть таке взуття. 

Джерело: ФОКУС

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень