Кожному — на 300 грн більше: ще одна категорія пенсіонерів скоро отримає надбавку

Вікові доплати почнуть нараховувати вже   

Попри заявлену на липень індексацію пенсій, одна із груп пенсіонерів поки що не отримуватиме обіцяних виплат. Йдеться про людей віком від 70 до 75 років.

Ще з 1 квітня 2020 року особам, які досягли 80 років, встановлюють доплату до пенсії у розмірі до 500 грн (після весняної індексації цьогоріч ця сума зросла до 579 грн). Отримати її можуть ті, чия пенсія менша за середню заробітну плату 2020 року. Тобто доплату отримають ті, хто має пенсію менше ніж 10 тис. грн.

Тим, хто досяг 75 років, вікову надбавку почали виплачувати з 1 жовтня 2021 року. Після березневої індексації українці віком 75+ отримують додатково по 456 грн на місяць (замість 400 грн).

І от нарешті черга дійшла до «наймолодших» пенсіонерів — людей, які досягли 70 років.

 

З 1 жовтня 2022 року вони почнуть отримувати додатково до пенсії по 300 грн на місяць.

За розрахунками міністерства, у разі включення до програми пенсіонерів віком від 70 до 75 років буде підвищено доходи додатково для 1,5 млн українських пенсіонерів.

Нагадаємо, що нараховувати вікові доплати починають з дня досягнення пенсіонером відповідного віку (тобто розрахунок ведеться з дня народження людини). Це значить, що надбавку дають не за повний календарний місяць, а з дня, коли особа отримує право на нарахування доплати.    

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень