Коронавірус теж убиває: перше місто в Україні повертає масковий режим

З початком війни ковід відійшов на задній план

Фото ілюстративне

Сьогодні у Тернополі відбулося засідання міського штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації природного характеру. Було заслухано інформацію від епідеміологів щодо актуальної ситуації із захворюваністю на COVID-19 в регіоні.

За результатами засідання на території Тернопільської міської територіальної громади вирішили запровадити додаткові карантинні обмеження. Вони почнуть діяти уже відзавтра – з 22 вересня, інформують у міській раді.

Серед головних рішень, які набирають чинності:

  • Забезпечити дотримання маскового режиму у місцях масового скупчення населення, громадському транспорті, ТРЦ, магазинах, закладах громадського харчування, закладах культури і мистецтв, релігійних установах.
  • Забезпечити роботу водіїв та кондукторів на маршрутах використовуючи засоби індивідуального захисту (захисні маски, респіратори).
  • Здійснювати перевезення пасажирів виключно у захисних масках (респіраторах).
  • Здійснювати щоденну профілактичну дезінфекцію громадського транспорту, задіяного до перевезень пасажирів.
  • Рекомендувати працівникам закладів освіти (шкіл) приймати самостійно рішення щодо запровадження маскового режиму для дітей віком від 12 років та працівників закладу, беручи до уваги стан захворюваності.
  • Організувати належним чином освітній процес відповідно до вимог чинного законодавства (постанови головного державного санітарного лікаря від 06.09.2021р. №10 «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби»).
  • Забезпечити належну  якість повітря приміщень у закладах освіти.
  • Забезпечити неухильне подання інформації до ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ» щодо кількості відсутніх дітей у закладах освіти, кількості закритих класів, закладів.
  • Під час богослужінь у храмах дотримуватись маскового режиму та інших санітарно-протиепідемічних вимог, згідно з вимогами чинного законодавства. При здійсненні релігійних обрядів використовувати одноразовий посуд або використовувати засоби для дезінфекції Літургійного посуду.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень