Користувачі домашнього інтернету міняють провайдерів. Хто найпопулярніший?

Зміна провайдерів набула масового характеру

Українці масово відмовляються від послуг провайдерів домашнього інтернету, на роботу яких впливають вимкнення електроенергії. І переважно обирають тих, які використовують сучасну технологію PON  – passive optical network.

Це надання послуги фіксованого інтернету за допомогою пасивної оптичної лінії. Адже на неї не впливають відключення електроенергії.

Директор Департаменту з розвитку фіксованого інтернету Мінцифри Юрій Мацик каже, що

через це в одних провайдерів великі черги на підключення послуг і вони не встигають ці замовлення обслуговувати, інші - споживачів, а заодно і прибутки, втрачають. 

 

На кого ж найчастіше міняють своїх провайдерів домашнього інтернету українці?

1) «Водафон».

Як розповів Сергій Скрипніков - гендиректор компанії Vega (вона входить до групи «Водафон»), у листопаді кількість заявок на підключення послуги фіксованого зв'язку у них зросла вп'ятеро у порівнянні з періодом до ракетних обстрілів росіян по енергооб'єктах України. 

2) «Укртелеком».

Гендиректор АТ «Укртелеком» Юрій Курмаз повідомив, що лише у Києві вони мають заявок на підключення до енергонезалежного інтернету – на три місяці вперед у порівнянні з довоєнним темпом замовлень.

Укртелеком користується старою технологією ADSL, яка надає інтернет з допомогою телефонної лінії. Вона менш популярна за PON, бо має меншу швидкість – до 24 Мбіт/с, але не така залежна від електрики.

Також у виграші - дрібні та середні провайдери фіксованого інтернету.

Джерело: forbes.ua

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень