5 вагомих причин змінити Wi-Fi роутер на новий

Якщо у вас постійні проблеми з роздачею Wi-Fi, швидкістю інтернету чи неможливістю під'єднати велику кількість пристроїв, варто задуматись

Багато користувачів не приділяють належної уваги Wi-Fi роутеру. Іноді зустрічаються моделі, яким вже по 10 років! Звісно, якщо роутер сильно не нагрівається під час роботи, то може пропрацювати і 20 років. Але будь-який цифровий пристрій з часом «морально» застаріває, не говорячи вже про фізичну зношеність деталей.

Тому є як мінімум 5 вагомих причин для зміни Wi-Fi роутера на більш сучасні моделі.

Проблеми з мережею

У вас часто відвалюється підключення, падає швидкість або вам доводиться періодично перезавантажувати роутер? Причини такої поведінки тут дві: сильні перешкоди на частоті 2,4 ГГц або втрата фізичних властивостей радіодеталі всередині пристрою.

Не вистачає швидкості

Старі пристрої мають невелику кількість потоків, що впливає на кількість підключених пристроїв. Якщо у вашому будинку багато гаджетів і швидкість помітно просідає, краще звернути увагу на бездротові маршрутизатори з підтримкою технології MU-MIMO.

Ви граєте в онлайн ігри

Як правило, геймери підключають комп’ютер до інтернету за допомогою дроту. Але мало хто знає, що роутер, який працює на частоті 5 ГГц, вже позбавлений тих проблем, які були зі застарілими пристроями. Підійде будь-який сучасний роутер, що підтримує стандарт 802.11ac або 802.11ax.

Швидкість підключення Wi-Fi нижча за обіцяну швидкість провайдера

Наприклад, ви підключені до мережі на швидкості 500 Мбіт/с. А ваш Wi-Fi роутер видає максимум 300.

Також оновлення маршрутизатора вплине на швидкість усередині локальної мережі – файли будуть передаватись набагато швидше.

Пристрій просто аномально нагрівається

За Wi-Fi маршрутизатором треба періодично стежити – сильне нагрівання може призвести до стоплення корпусу і це, звісно ж, погано. Якщо ваш пристрій сильно гріється, краще замінити його на новий. Невелике нагрівання є нормою, але коли від пристрою виходить запах гару або ж до нього неможливо прикласти руку, то це сигнал до заміни.

Джерело: gsminfo

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень