Корисні квіти: вазони, які очищають повітря в будинку

Деякі рослини роблять це ефективніше, ніж інші

Згідно з дослідженнями вчених, повітря в більшості будинків містить в 4-5 разів більше шкідливих речовин, ніж на вулиці. 

До шкідливих хімічних сполук, які впливають на наш організм в нашій же оселі відносяться: формальдегід, бензол і трихлоретилен. Крім цього, в повітрі можуть бути присутніми домашній пил, пилові кліщі, хвороботворні мікроби, шкідливі гази, різні алергени, нікотин та ін.

Ситуацію можуть врятувати домашні рослини

Вазони збирають пил, сліди задимлення, а також захищають нас від бактерій і вірусів. Також деякі рослини мають позитивний вплив на нашу дихальну систему, покращують самопочуття та додають бадьорості. Чим більше в оселі рослин, тим краще.

Кімнатні рослини, що найкраще очищають повітря у приміщеннях:

Алоє (Aloe) є й дуже хорошим очисником повітря у кімнаті. Алоє поглинає до 90% формальдегіду, що виділяється всередині приміщення. Відомо також, що листя алое виділяють велику кількість фітонцидів, які впливають на організм людини.

Драцена (Dracaena) є одним з найкращих очисників повітря в домі. Оскільки ця рослина поглинає в себе близько 70% шкідливих речовин з повітря таких як формальдегід, ксилол, бензол і трихлоретилен, і знешкоджує їх. Особливо необхідна драцена в кімнатах, вікна яких виходять на проїжджу частину.

Сансевієрія (Sansevieria) поглинає оксиди азоту і формальдегіди. Є вдалим вибором для будь-якого приміщення – підійде як для дитячої кімнати, так і для кухні. 

Хлорофітум (Chlorophytum) здатний поглинати чадний газ та формальдегід. Це одна з найкращих рослин-фільтрів, здатна самотужки очищати повітря у кімнаті площею до 10 метрів квадратних. 

Бегонія (Begonia) сприяє глибокому сну і релаксації. З нею організм повноцінно відпочиває вночі й набагато легше прокидається вранці. 

Спатифіллум (Spathiphyllum) завдяки своїм широким густим листочкам здатен справлятися з такими токсинами, як бензол, чадний газ, формальдегід і аміак. Також він має властивість підвищувати вологість повітря в приміщенні, де живе, та очищувати від пилу.

Герань (Geranium) має сильну антибактеріальну дію і здатна оздоровлювати повітря в приміщеннях. Також відомо, що рослина полегшує перебіг ішемії, тахікардії, аритмії.

Джерело: Буковинський державний медичний університет

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень