Корисні квіти: вазони, які очищають повітря в будинку

Деякі рослини роблять це ефективніше, ніж інші

Згідно з дослідженнями вчених, повітря в більшості будинків містить в 4-5 разів більше шкідливих речовин, ніж на вулиці. 

До шкідливих хімічних сполук, які впливають на наш організм в нашій же оселі відносяться: формальдегід, бензол і трихлоретилен. Крім цього, в повітрі можуть бути присутніми домашній пил, пилові кліщі, хвороботворні мікроби, шкідливі гази, різні алергени, нікотин та ін.

Ситуацію можуть врятувати домашні рослини

Вазони збирають пил, сліди задимлення, а також захищають нас від бактерій і вірусів. Також деякі рослини мають позитивний вплив на нашу дихальну систему, покращують самопочуття та додають бадьорості. Чим більше в оселі рослин, тим краще.

Кімнатні рослини, що найкраще очищають повітря у приміщеннях:

Алоє (Aloe) є й дуже хорошим очисником повітря у кімнаті. Алоє поглинає до 90% формальдегіду, що виділяється всередині приміщення. Відомо також, що листя алое виділяють велику кількість фітонцидів, які впливають на організм людини.

Драцена (Dracaena) є одним з найкращих очисників повітря в домі. Оскільки ця рослина поглинає в себе близько 70% шкідливих речовин з повітря таких як формальдегід, ксилол, бензол і трихлоретилен, і знешкоджує їх. Особливо необхідна драцена в кімнатах, вікна яких виходять на проїжджу частину.

Сансевієрія (Sansevieria) поглинає оксиди азоту і формальдегіди. Є вдалим вибором для будь-якого приміщення – підійде як для дитячої кімнати, так і для кухні. 

Хлорофітум (Chlorophytum) здатний поглинати чадний газ та формальдегід. Це одна з найкращих рослин-фільтрів, здатна самотужки очищати повітря у кімнаті площею до 10 метрів квадратних. 

Бегонія (Begonia) сприяє глибокому сну і релаксації. З нею організм повноцінно відпочиває вночі й набагато легше прокидається вранці. 

Спатифіллум (Spathiphyllum) завдяки своїм широким густим листочкам здатен справлятися з такими токсинами, як бензол, чадний газ, формальдегід і аміак. Також він має властивість підвищувати вологість повітря в приміщенні, де живе, та очищувати від пилу.

Герань (Geranium) має сильну антибактеріальну дію і здатна оздоровлювати повітря в приміщеннях. Також відомо, що рослина полегшує перебіг ішемії, тахікардії, аритмії.

Джерело: Буковинський державний медичний університет

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень