Консерви з небезпечною інфекцією шукають в магазинах України
Від неї можна померти, якщо вчасно не звернутися до медиків
Гостре токсико-інфекційне захворювання - ботулізм - виявили у жителя Фастівського району Київщини.
Чоловік захворів після вживання рибної консерви «Тунець у власному соку», виробника якої не називають.
Купив він консерву у торговій мережі Києва, яку теж не називають.
Про цей випадок поінформувала у Фейсбуці Держпродспоживслужба Києва. При цьому вона додала, що
зараз перевіряє операторів ринку, які постачають ці консерви і торгують ними, а також відбирає зразки «Тунця у власному соку» для лабораторного дослідження.
А самі консерви зняли з продажу до отримання результатів лабораторних досліджень.
Нагадаємо, що ботулізмом найчастіше заражаються при вживанні в'яленої або слабо просоленої риби, ковбаси, шинки, м'ясних, рибних, овочевих, грибних консерв, які були приготовлені з порушенням і через це містять ботулотоксин.
Хвороба на початку проявляється такими симптомами, як
- гострі болі в центральній частині живота;
- діарея 5-7 разів за добу;
- повторна блювота;
- нездужання, головний біль;
- підвищення температури до 40 градусів.
Радіо Трек: НОВИНИ