Конкурс з одним конкурсантом: Рівненщина продовжує модернізувати медицину за позичені гроші

Світового банку  

Рівненська область має придбати понад 300 комп’ютерів і серверів для оснащення медичних закладів. Гроші на це дає в позику Світовий банк в рамках проекту покращення технічної складової медицини.

В область вже закупили 18 швидких, щоправда до пунктів призначення дісталися не всі через проблеми з митницею. Тепер рівненські медичні заклади мають отримати комп’ютерну техніку, на закупку якої оголосили тендер.

Сьогодні в приміщенні обласного управління охорони здоров’я пройшло розкриття тендерних пропозицій. Детальніше про лот розповість керівник групи впровадження проекту Світового банку Сергій Рибачок:

Це зокрема обладнання для облаштування серверної, яка забезпечуватиме для функціонування реєстру, це 5 серверів, 260 сканерів, 322 комп’ютери, які розподілять по амбулаторіях і медичних закладах області для роботи того ж самого реєстру. Їх мають розподілити між усіма рай лікарнями, зокрема серед кардіологів.

Усе обладнання призначене для електронного реєстру пацієнтів, зазначають спеціалісти.

Зокрема планується закупити:

• 5 серверів

• 322 комп’ютери

• 260 БФП (багатофункціональний пристрій для друку/сканування/копіювання)

• Мережеве та серверне обладнання

• Системне програмне забезпечення

Близько 80 % цієї техніки призначено для використання у лікарських амбулаторіях у всіх районах Рівненщини. 

Примітно, що протягом 1,5 місяців лише одна українська фірма встигла вчасно подати заяву на конкурс – науково-виробниче підприємство «Енглер».

Вже під час розкриття пакунків із проектно-кошторисною документацією до зали принесли папери ще від однієї фірми, втім конкурсантом їй стати вже не судилося. 

Сергій Рибачок зазначив, що поведінка учасників ринку дуже дивна, адже в їх інтересах розпоряджатися коштами Світового банку, коли не в державі не вистачає власних обігових. Пропозицію єдиної компанії-конкурсанта оцінять і вирішать, чи можна доручити їй закупку цього обладнання.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень