Майже 100 мільйонів гривень з бюджету Рівного просять на пільговиків

Фото з інтернету

Майже 100 мільйонів гривень з бюджету Рівного проситиме управління транспорту на пільговиків. Такі обрахунки внесені у програму компенсації за пільгові перевезення окремих категорій громадян у міському громадському транспорті Рівного на 2019 рік.

Левову частку цієї суми пропонують надати тролейбусникам, тобто КП «Рівнеелектроавтотранс», а меншу частину – розподілити між маршрутними таксі.

Віталій Миронюк. Фото 7 Днів

Таку пропозицію членам постійної комісії з питань міського господарства озвучив начальник міського управління транспорту Віталій Миронюк:

Розрахунки показують, що для забезпечення у повному об’ємі погашення за пільгові перевезення потрібно передбачити у бюджеті на наступний рік 99 млн 721 тисячу гривень. Зрозуміло, що міський бюджет такі цифри здолати не зможе. Саме тому на розгляд комісії виноситься пропозиція про окремі роздільні фінансування. А саме на електротранспорт – 71 млн 821 тисяча гривень, і на маршрутні автобуси – 27 млн 900 тисяч гривень.

Члени комісії натомість запропонували шукати інший вихід із ситуації, бо

ця сума – непосильна для бюджету міста Рівне.

Роман Стасюк

Депутат міської ради Роман Стасюк, член комісії з питань міського господарства, запропонував повернутись до питання монетизації пільг на проїзд:

Монетизація адресна для людей. Якщо свого часу управління транспорту спільно з міськвиконкомом передбачили по 90 гривень компенсації пільговикам за проїзд, то давайте ці гроші виплачувати. І вже сам пенсіонер вирішуватиме: чи їхати йому тролейбусом, чи маршруткою, чи на таксі. Бо є візочники, яким раз на місяць треба скористатися тим таксі. Тобто, маю пропозицію ту програму відхилити і все-таки адресно людям віддавати кошти.

До слова, за попередніми підрахунками, монетизація пільг на проїзд забере з міського бюджету орієнтовно 60 млн гривень, а не 100. Про це говорили деякі члени комісії під час засідання.

Впровадження монетизації підтримав і сам Віталій Миронюк.

Мовляв, таким чином місто автоматично вирішить ще й конфліктні ситуації, які часто виникають між водіями маршруток та пільговиками.

Після тривалої дискусії голова комісії з питань міського господарства Назарій Поліщук запропонував це питання відкласти для додаткового вивчення. Члени комісії пропозицію підтримали. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень