Кому з пенсіонерів у січні скасують пенсію: пояснення від ПФУ

Чому пенсіонерам скасовують пенсію

Значна кількість пенсіонерів виходять на пенсію після 60 років. Однак, є і ті, хто може зробити це значно раніше, завдяки вислузі років.

Чому пенсіонерам скасовують пенсію

Скасування пенсійних виплат стосуватиметься лише тих пенсіонерів, які вийшли на пенсію за вислугою років і при цьому вони продовжують працювати за спеціальністю. Водночас якщо робота громадянина пов'язана з іншою галуззю, ситуація складається інакше.

Якщо особа працює за спеціальністю, яка не підпадає під закон про вислугу років, вона продовжить отримувати пенсію.

 

Зазначимо, що для поновлення отримання пенсійних виплат, у цьому випадку, необхідно офіційно підтвердити своє звільнення.

Кількість набутого стажу впливає на розмір пенсії, тому вона має перераховуватись і збільшуватись. Розрахувати оновлені пенсійні виплати можна звернувшись у ПФУ.

Які пенсії в Україні зараз

Згідно з останніми даними ПФУ, в Україні пенсію отримують 10,5 мільйонів громадян. При цьому, лише 10,4% з них мають пенсійні виплати понад 10 тисяч гривень. Найбільше пенсіонерів – 29,5% від загальної кількості отримують від 2 001 до 3 000 гривень. Інші мають таку пенсію:

  • 0,6% – до 2 000 гривень;
  • 21,3% – від 3 001 до 4 000 гривень;
  • 15% – від 4 001 до 5 000 гривень;
  • 23,2% – від 5 001 до 10 000 гривень.

Наступне зростання пенсійних виплат очікується з 1 січня 2024 року. Тоді збільшиться мінімальна пенсія. Основний перерахунок виплат має відбутися у березні.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень