Кому держава гарантує мінімум 8 тисяч гривень пенсії

В Україні визначено мінімальний розмір пенсійних виплат, який може бути підвищено залежно від індивідуальних обставин пенсіонера

В Україні визначено мінімальний розмір пенсійних виплат. Однак цей показник може бути підвищено залежно від індивідуальних обставин пенсіонера.

У кого пенсія не менш як 8 тисяч гривень

Пенсіонери, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, нині отримують підвищені виплати. Розмір мінімальної пенсії для цих осіб визначається відповідно до їхнього статусу.

Відтак особи, які отримали інвалідність або важку хворобу внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС, мають право на пенсію не менше ніж 8 187,48 гривні, що відповідає мінімальному розміру виплат для громадян з інвалідністю І групи.

Водночас громадяни, які мають статус ліквідатора, отримують ще більші пенсійні виплати:

  • Для осіб з інвалідністю І групи виплати складають не менше ніж 100% середньої зарплати в Україні, яка нині становить 13 376,21 гривні.
  • Особи з інвалідністю ІІ групи отримують 80% від цієї суми, що дорівнює 10 700,97 гривні.
  • Особи з інвалідністю ІІІ групи отримують 60% від середньої зарплати, що становить 8 025,73 гривні.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень