Кому дадуть відстрочку від мобілізації у 2024 році: повний список

Для того, щоб отримати право на відстрочку від мобілізації, важливо відповідати одному з пунктів списку

Народний депутат України Мар'яна Безугла розповіла, що Верховна Рада працює над новим законопроєктом. З її поста в Facebook зрозуміло, що мобілізація в Україні 2023 заграє новими фарбами - «відкосити» від служби вийде не у всіх.

Хто має право на відстрочку від мобілізації в Україні — список

Право на відстрочку від мобілізації, згідно з новим законопроєктом, можуть отримати 10 категорій громадян. До них відносяться:

  • Всі особи з інвалідністю.
  • Ті, хто має троє і більше дітей.
  • Якщо двоє військовослужбовців мають дитину, то 1 має відстрочку і право на звільнення (чоловік або жінка). Тобто якщо жінка вирішує піти на військову службу, то чоловік таким чином може отримати відстрочку.
  • Якщо в сім'ї особа неповнолітня з інвалідністю.
  • Якщо повнолітня недієздатна дитина з інвалідністю / дружина або чоловік / батьки дружини або чоловіка 1-2 групи (при цьому особа з інвалідністю сама вибирає кому відстрочка)
  • Піклувальники особи з інвалідністю 1-3 груп, визнаної в судовому порядку недієздатним.
  • Вагітні жінки і жінки в декреті.
  • Тільки діючі нардепи (всіх колишніх прибрали), обрання депутатом – підстава для звільнення.
  • Жінки і чоловіки, чиї близькі родичі (чоловік, дружина, син, дочка, батько, мати або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат або сестра) загинули або пропали безвісти під час АТО або відсічі збройної агресії проти України.
  • Також відстрочка у воєнний час доступна здобувачам послідовної (першої) вищої освіти, яким більш як 30 років, всім вченим з вченими званнями, всім викладачам, які працюють на повну ставку. За словами нардепа, відстрочка не означає, що мобілізація цим категоріям громадян не загрожує — вони лише можуть відкласти момент вступу на службу.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень