Комбінований перепис населення таки готують в Україні

Щоправда, проведуть його лише за особливих умов

Перепис населення в Україні зможуть провести тільки після завершення воєнного стану. Перепишуть українців комбінованим способом:

  • перевірити інформацію в реєстрах;
  • звернутися до людей з проханням переписатися в інтернеті;
  • здійснити традиційний обхід населення за адресами.

Це єдиний спосіб об’єктивно оцінити реальну кількість людей в Україні та за межами країни, пояснює голова Державної служби статистики Ігор Вернер.

Дані в реєстрах поки що неповні, потрібно провести їх верифікацію. Найімовірніше, нам доведеться робити традиційний перепис за комбінованим варіантом – інтернет-раунд, дані реєстрів і плюс традиційний раунд (обхід). Але розуміємо, перепишуться не всі, і переписувачі мають пройти за адресами, щоб переписати решту населення для отримання об’єктивних даних, – каже Вернер.

Держстат надасть свої пропозиції щодо перепису населення в уряд. Проте, за міжнародними рекомендаціями, перепис населення потрібно провести після стабілізації руху населення. У мирні часи, наприклад, переписи не радять проводити під час періоду відпусток.

До Закону України «Про Всеукраїнський перепис населення» було внесено зміни, які визначають, що перепис не проводиться протягом воєнного стану і протягом 6 місяців після його закінчення. Це відповідає міжнародним рекомендаціям, ну і який перепис під час війни? – пояснив голова Держстату.

Джерело: The page 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень