Комаровський пояснив як не дати ГРВІ перерости в пневмонію: діє в 99% (ФОТО/ВІДЕО)

Батькам – на замітку: для дітей і для себе

Доктор Комаровський дав пораду батькам, як не запустити ГРВІ і не потрапити в лікарню. Про це пише РБК-Україна.

Євген Комаровський розповів про найбільший страх всіх мам і бабусь – коли у дитини ГРВІ переходить в пневмонію. Лікар пояснив механізм розвитку пневмонії, який дасть зрозуміти, чого саме – бояться та як запобігти подібному сценарію.

Педіатр у статті на своєму особистому сайті каже, що таких механізмів – два.


І один з них абсолютно не залежить від наших дій, і пов'язаний він з особливостями вірусу, який відразу ж потрапляє в бронхи або легені. Таке відбувається у разі вірусної пневмонії, але це буває – рідко.

Найчастішим є сценарій, коли ГРВІ починається з запалення верхніх дихальних шляхів. При цьому утворюється надлишок слизу і мокротиння. А прийом відхаркувальних, збільшує кількість цих «рідин» у легенях.

«Головна причина пневмонії – це загустіння слизу, який утворився в бронхах: слиз стає схожим на пластилін, і якась грудка його перекриває просвіт у бронха. Коли це відбувається, у легенях порушується рух повітря, і там починають активно розмножуватися бактерії», - пише педіатр.
 

Щоб так не сталося, потрібно не дати загуснути слизу – тепло одягтися і забезпечити температуру в приміщенні не вище +18 градусів, вологість 50% і пити багато теплої рідини.
 

А от без вказівки хорошого лікаря приймати відхаркувальні і муколітики не можна.

Якщо дотримуватися цих правил, то переходу ГРВІ в пневмонію найімовірніше вдасться уникнути.

«Якщо батьки знають класичні прийоми допомоги при ГРВІ, то саме мама і тато можуть на 99% убезпечити свою дитину від пневмонії», - додав Комаровський.

Тобто, фактично, Комаровський радить не поспішати з прийомом муколітиків на першому етапі, бо це тоді може лише збільшити кількість мокротиння в бронхах. Але…

Очевидно, що тут найкраще слухати лікуючого лікаря, а не послуговуватися власними відчуттями.

Нагадаємо, що повністю текст статті самого Комаровського можна прочитати ТУ. Нижче ж подаємо відео, в якому він дає додаткові роз'яснення по ГРВІ. Щоправда, це відео ще від 2018 року, але базово – з того часу – навряд чи щось суттєво змінилося:

Натисніть плей для перегляду

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень