Комаровський пояснив як не дати ГРВІ перерости в пневмонію: діє в 99% (ФОТО/ВІДЕО)

Батькам – на замітку: для дітей і для себе

Доктор Комаровський дав пораду батькам, як не запустити ГРВІ і не потрапити в лікарню. Про це пише РБК-Україна.

Євген Комаровський розповів про найбільший страх всіх мам і бабусь – коли у дитини ГРВІ переходить в пневмонію. Лікар пояснив механізм розвитку пневмонії, який дасть зрозуміти, чого саме – бояться та як запобігти подібному сценарію.

Педіатр у статті на своєму особистому сайті каже, що таких механізмів – два.


І один з них абсолютно не залежить від наших дій, і пов'язаний він з особливостями вірусу, який відразу ж потрапляє в бронхи або легені. Таке відбувається у разі вірусної пневмонії, але це буває – рідко.

Найчастішим є сценарій, коли ГРВІ починається з запалення верхніх дихальних шляхів. При цьому утворюється надлишок слизу і мокротиння. А прийом відхаркувальних, збільшує кількість цих «рідин» у легенях.

«Головна причина пневмонії – це загустіння слизу, який утворився в бронхах: слиз стає схожим на пластилін, і якась грудка його перекриває просвіт у бронха. Коли це відбувається, у легенях порушується рух повітря, і там починають активно розмножуватися бактерії», - пише педіатр.
 

Щоб так не сталося, потрібно не дати загуснути слизу – тепло одягтися і забезпечити температуру в приміщенні не вище +18 градусів, вологість 50% і пити багато теплої рідини.
 

А от без вказівки хорошого лікаря приймати відхаркувальні і муколітики не можна.

Якщо дотримуватися цих правил, то переходу ГРВІ в пневмонію найімовірніше вдасться уникнути.

«Якщо батьки знають класичні прийоми допомоги при ГРВІ, то саме мама і тато можуть на 99% убезпечити свою дитину від пневмонії», - додав Комаровський.

Тобто, фактично, Комаровський радить не поспішати з прийомом муколітиків на першому етапі, бо це тоді може лише збільшити кількість мокротиння в бронхах. Але…

Очевидно, що тут найкраще слухати лікуючого лікаря, а не послуговуватися власними відчуттями.

Нагадаємо, що повністю текст статті самого Комаровського можна прочитати ТУ. Нижче ж подаємо відео, в якому він дає додаткові роз'яснення по ГРВІ. Щоправда, це відео ще від 2018 року, але базово – з того часу – навряд чи щось суттєво змінилося:

Натисніть плей для перегляду

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень