Запрацювали нові штрафи за нетверезе водіння та перевищення швидкості

Як і за що тепер каратимуть

Фото ілюстративне

З 17 березня в Україні запрацюють нові штрафи за порушення правил дорожнього руху.

Днями їх погодив президент, розповів на брифінгу заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на Hromadske.

У МВС сподіваються, що новий закон протягом року дозволить знизити кількість загиблих на дорогах України на 10-15%.

«… через те, що менше людей будуть їздити напідпитку, менше людей перевищуватимуть швидкість», — вважає Геращенко.

Згідно з новими штрафами перевищення швидкості від 20 до 50 км/год тепер зможуть штрафувати на 340 грн, а за перевищення швидкості на понад 50 км/год доведеться заплатити 1 700 грн.

За створення аварійної ситуації штрафуватимуть на 3 400 грн.

Якщо водій покине місце аварії, йому так само загрожуватиме 3 400 грн штрафу, а також позбавлення прав на 6 місяців. За пошкодження інших транспортних засобів чи дороги доведеться сплатити 1 190 грн.

За водіння без прав штрафуватимуть на 425 грн, якщо ж прав взагалі немає — штраф складе 3 400 грн. Якщо водія, якого позбавили прав, спіймають на кермуванні, то можуть оштрафувати на 20 400 грн із позбавленням права керувати транспортними засобами на 1-5 років.

За водіння в нетверезому стані штраф становитиме 17 тисяч грн із позбавленням водійських прав на рік. За повторне порушення впродовж року штраф складе 34 тисячі грн із позбавленням прав на 3 роки.

[media=221392][media=221393]

Якщо водія втретє за рік спіймають на нетверезому керуванні, йому загрожуватиме 51 тисяча грн штрафу з позбавленням права на водіння на 10 років із конфіскацією транспортного засобу.

За відмову від огляду щодо алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння можуть оштрафувати на 40 800 грн.

Також посилюється адміністративна відповідальність за порушення правил дорожнього руху пішоходами та велосипедистами. За перехід дороги у невстановленому місці їх можуть оштрафувати на 255 грн.

♦ Важливий момент:

якщо раніше водії могли уникнути відповідальності, адже строки розгляду адмінпротоколу спливали через 3 місяці, а суди не встигали їх розглядати, то нині у слуг Феміди буде цілий рік на розгляд таких справ.

[media=221400][media=221395]

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень