Тіло журналіста в Тернополі, якого шукли 2 місяці, весь час лежало у вимкненому холодильнику в морзі. Як так? (ФОТО)

Морг економив електроенергію і нікому не повідомляв про мертву людину

57-річний Ярослаd Буяк лікувався в лікарні, там і помер ФОТО zaxid.net

Тіло тернопільського журналіста Ярослава Буяка, якого оголошували в розшук, два місяці пролежало у міському морзі з вимкненими холодильниками, повідомляє Zaxid.net

Друзі та колеги повідомили про зникнення 57-річного чоловіка ще наприкінці липня. Офіційну заяву у поліції отримали наприкінці серпня.

Після невдалих спроб знайти Ярослава самотужки, родичі вирішили звернутися в поліцію, журналіста оголосили у всеукраїнський розшук і почали шукати серед невпізнаних пацієнтів у лікарнях та трупів у моргах.

- Була заведена оперативно-розшукова справа. Поліцейські обдзвонювали морг, лікувальні заклади і з'ясовували, є в них така особа чи ні. Отримали інформацію про рух коштів на його пенсійній карточці, – ​розповів начальник Нацполіції Тернопільщини Олександр Богомол.

Втім знайшли Ярослава Буяка лише після того, як за його пошуки взялися колеги: на наступний день після розголосу у ЗМІ.

Виявилося, весь час впродовж пошуків журналіст був мертвим і від кінця липня його тіло просто лежало у морзі.

Рідні отримали тіло у невпізнаваному стані. Працівник моргу попередив родичів, що тіло Ярослава Буяка практично неможливо впізнати через гниття плоті. За словами брата журналіста, холодильні камери в морзі не працювали, а працівник закладу лише при родичах увімкнув холодильник із покійником.

 - Тіло чорне, все зовсім чорне – опухле, осунуте. Ми хотіли зробити панахиду. Та батько сказав, що якщо його посунути раз, і потім другий раз занести, то тіло просто розлетиться, – розповідає брат покійного Андрій Буяк.

Медики Тернопільської психоневрологічної лікарні, де, як виявилося, перебував на стаціонарному лікуванні журналіст, запевняють, що до моргу померлого привезли з усіма супровідними документами – на тілі була бирка із прізвищем, а в особистих речах – військовий квиток та телефон.

Керівник психоневрологічної лікарні Михайло Вовчук заявив, що Буяк помер після того, як просто впав уночі.

За його словами, працівники моргу не повідомили лікарню, в якій помер чоловік, що родичі не забрали його тіло.

Міський морг в Тернополі ФОТО Zaxid.net

Припускають, що плутанина вийшла через те, що Ярослав Буяк не вказав родичів, коли лягав у лікарню на лікування. Відтак працівники моргу завезли тіло чоловіка до холодильника, а довідка про смерть так і залишилась в установі.

Журналісти зазначають, що в морзі Тернополя залишається щонайменше ще одне тіло в такому ж жахливому стані, яке пролежало довший час.

Родичі мають намір подати позов до суду на працівників лікарні, де лікувався журналіст, та моргу, де два місяці тримали тіло.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень