Коли слід мити вікна, щоб не притягнути біди

Хочете вірте – хочете перевірте

Вікна – очі оселі.  Чим вони чистіші, тим більше сонця, а відтак і радості потрапляє до вашого помешкання, комфортніше та здоровіше живеться усій родині. Тому їх миття – тема особливої турботи для господинь.

Виявляється, є дні та частини доби, коли краще вікна не мити, щоб не накликати проблем на себе та свою сім’ю. Тож які застереження існують, щоб негараздів уникнути.

Коли не можна мити вікна

Наші предки вірили, що не можна мити вікна увечері та вночі. Краще починати їх мити вранці, щоб встигнути завершити цю роботу до обіду. Якщо ж впораєтесь до обіду, то сім’ї на довгий час буде гарантоване тепло та затишок вдома.

Якщо ж мити вікна ввечері чи вночі, то є ризик «вимити» з дому здоров’я та достаток, а також прикликати нечисть.

Також багато хто не знає, що мити вікна в дощ не можна.

Прикмети кажуть, що так можна прикликати у свій дім нещастя або хвороби. Тому краще перенести прибирання на інший час.

 

Крім цього, не можна мити вікна за три дні до Великодня і на саме свято – краще виконати це завдання заздалегідь або вже після свят. Така заборона поширюється також на недільний день та другу половину суботи.

Під час миття вікон можна капнути у воду кілька крапель свяченої води – це допоможе позбутися сварок вдома, а житло буде затишним та спокійним, адже всяка нечисть обходитиме його стороною.

У якому місяці найкраще мити вікна

Досвідчені господині радять очищати скло на вікнах принаймні двічі на рік – навесні та восени. Навесні це краще робити у квітні, коли сніг уже зійде повністю. Адже якщо на даху ще залишатиметься сніг або бурульки, то під час розтавання вони можуть зіпсувати результат ваших зусиль.

Восени краще мити вікна наприкінці жовтня, щоб встигнути до того, як випаде перший сніг.

Джерело «Главред»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень