Коли не можна позичати хліб сусідам: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

Прикмети говорять про те, що хліб не можна просити і давати після заходу сонця, а інакше можна віддати своє благополуччя і удачу.

З сусідами можна поділитися хлібом, якщо вони прийшли просити ще до настання сутінків.

Якщо ввечері в будинок зайшли сусіди, щоб попросити хліба, їх краще посадити за свій стіл і нагодувати самому, і передати, щоб за хлібом прийшли завтра, після сходу сонця.

А взагалі, коли хтось просить хліба або щоб його нагодували, в цьому ніколи не можна відмовляти, щоб не розгнівати Всевишнього. Біднякам і сиротам треба надавати допомогу в міру можливостей, бо не збідніє рука того, хто дає.

З хлібом пов'язують багато різних прикмет, які варто знати кожному: якщо хтось залишить за обіднім столом недоїдений хліб, то це не до добра, тому свій шматок хліба завжди треба намагатися доїсти.

Виняток можна зробити для скибки, від якої відламували, таку можна відкласти на потім або ж згодувати птахам. Так як прикмета свідчить, що хліб у жодному разі не можна викидати.

У хлібі не можна залишати встромленим ніж, бо з цим продуктом харчування треба поводитися дуже дбайливо і шанобливо. А якщо у когось випадково впав шматок хліба, то його треба неодмінно підняти і потім згодувати птахам або свиням.

У буханця не заведено обрізати всі краї, поки його повністю не з'їдять, хліб не можна перевертати низом догори.

Коли ставлять тісто для хліба, щоб він вдався, не можна лихословити і лаятися, в будинку повинна бути добра атмосфера, тоді все буде виходити, у тому числі і добрий хліб.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень