Коли можуть бути нові масовані ракетні удари: відповідь Повітряних сил України (ВІДЕО)

І чому в країні так часто оголошують повітряну тривогу

Нові масовані ракетні удари з боку росії очікуються у будь-який час, адже окупанти планують залишити Україну без електроенергії. Про це в ефірі національного телемарафону сьогодні повідомив прессекретар командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

— Ворог не залишив спроб схилити Україну до якихось переговорів, «перемир'я», щоб використати це для себе, аби перегрупуватися та наростити потенціал і вдарити знову. Удари можна очікувати будь-коли, тому що рф не відмовляється від намірів залишити нас у блекауті, — зазначив він.

За його словами, якщо рф щодня завдаватиме масованих ударів з великим використанням озброєння, то ракет у них «точно не залишиться».

Щодо частих сигналів повітряної тривоги, то, як зауважують у Генштабі ЗСУ, російські військові літаки майже щодня здійснюють польоти в повітряному просторі білорусі, зокрема літак Міг-31К, який є носієм гіперзвукових ракет «Кинжал». Саме через це, коли він підіймається в небо, в Україні відразу оголошують повітряну тривогу.

— Літаки повітряно-космічних сил збройних сил рф майже щоденно здійснюють польоти в повітряному просторі білорусі. Літак Міг-31К, який підіймається з аеродрому Мачулищі, є носієм гіперзвукових ракет «Кинжал», що здатні вражати об’єкти на всій території України.

 

Саме через це ми вимушені так часто оголошувати повітряну тривогу у всіх областях нашої держави, — пояснюють у ЗСУ.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень