Коли кішка віщує щастя, а коли біду: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

krasivosti.pro

Прикмети про кішок

Найвідоміша прикмета: якщо кішка почне умиватися, значить, скоро прийдуть гості.

З давніх-давен кішок і котів першими запускали в нові будинки. Особливо чорних.

За поведінкою котів в будинку в старовину передбачали погоду. Якщо вони сідають біля печі, це віщує похолодання. Якщо кіт спить клубочком або ховає ніс - це також віщує холодні дні. Ну, а коли кішка умиває лапу і голову одночасно або спить животом вгору, це до потепління.

Саме через здатність цих тварин відчувати наближення негоди і шторму моряки в старовину завжди тримали їх на суднах. Коти не тільки передбачали погоду своєю поведінкою, а й приносили успіх команді.

А дружини моряків завжди тримали чорних котів, які гарантували повернення чоловіків додому.

Рибалки теж брали кішок з собою. Вірили, що вони гарантують хороший улов і захист від нечисті, яка водиться в воді. 

Якщо ваша кішка народила тільки чорне і руде кошеня, віддають тільки руде. Чорне кошеня залишають в будинку, воно приносить удачу і щастя.

Роздавати даром кошенят не можна, беріть хоча б одну монетку або частування, інакше вони не приживуться.

Не можна обливати кішок водою заради розваги, особливо дітям. Вважається, що так можна вкоротити собі життя більш ніж у два рази.

Пращури не дозволяли лежати котам на кухонних столах не тільки з міркувань гігієни. Вірили, що це притягує смерть в родину.

Дуже хороша прикмета — взяти вуличну кішку в будинок замість покупки породистої особини. Якщо ви забираєте з чистими помислами бездомну тварину, вас завжди буде супроводжувати щастя й удача в грошових справах. 

krasivosti.pro

Прикмети, пов’язані з кішками та хворобою

У народі вважають, що кішки лікують, і особливо сильні в цьому чорні. 

Згідно із прикметами, якщо кіт часто лягає біля хворої людини, значить, та скоро одужає.

Пращури вірили, що кішки вміють забирати негативну енергію хвороби. Вони можуть стояти біля вашого обличчя і вдихати повітря, яке ви видихаєте. Це також означає, що ваш вихованець забирає у вас хворобу або негативну енергію.

Якщо ваш улюбленець підозріло принюхується до вашого подиху, це до хвороби. 

Іноді тварини можуть лікувати навіть смертельні захворювання. Але якщо кіт розуміє, що допомогти він не в силах, то йде з дому і більше не повертається. Якщо такої можливості у кота немає, значить, він буде уникати спілкування з хворою людиною.

Триколірна кішка в будинку 

З кішками, шерсть яких забарвлена ​​в три різних кольори, не пов’язано жодної негативної прикмети.

Навпаки, якщо у вас триколірна кішка в будинку, прикмети обіцяють вам щастя, удачу і добробут. Власники таких тварин завжди живуть добре.

Практично завжди триколірні особини — це кішки, котів такого забарвлення майже не буває. Від інших їх відрізняє те, що триколірні кішки отримали при народженні здатності рудих, білих і чорних котів.

Інтуїція триколірних кішок зробила їх особливо улюбленими серед моряків, які брали на борт кішок, щоб за їхньою поведінкою дізнаватися про погоду.

Якщо ви заведете таку, то завжди будете захищені від злих сил і хвороб, залучите в будинок позитивну енергію багатства.

Кішка прийшла в будинок

Якщо ви виявили на своєму порозі кошеня, його доведеться взяти. Викинете — притягнете невдачі на цілих сім років.

Якщо воно прийшло до вас, значить, мало для цього причини і може допомогти вам, залучаючи удачу і позбавляючи від негативу. 

У того, хто прихистить тварину, яка прибилась до його дому, буде щастя і удача, справи підуть вгору, і все, за що ви візьметеся, буде вам вдаватися.

Якщо чужа кішка сама прийшла в будинок, прикмети радять робити так само — не виганяти, погодувати, а коли захоче піти, випустити. 

krasivosti.pro

Джерело: ukr-1.com

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень