Чи справді сухі квіти у домі - до біди: народні прикмети

Прикмети наших пращурів

zelenasadyba.com.ua

Як квіти не можна розміщувати квіти в будинку — прикмети наших предків допоможуть вам. Вони стосуються не тільки кімнатних квітів, але і букетів, а також елементів декору.

Далеко не всі ці прикмети мають позитивне значення.

Сухі квіти в будинку

Букети з сухих квітів можуть радувати погляд довгий час. Але езотерики застерігають від розміщення такого декору.

На їхню думку, сухі квіти тримати в будинку не можна. Це приносить біди, хвороби, смерть і розлуку з близькими людьми. 

Ці прикмети сьогодні трактуються не зовсім правильно. У минулому практично кожна хата була прикрашена пучками і букетами з сухих трав і рослин.

У будинках розвішували пучки трав, які володіли захисною силою і приносили родині щастя і добробут.

Не заносили в будинок тільки суху ковилу, яку вважали рослиною вдів. За старовинними прикметами, слід уникати в домі і рослин з пониклими суцвіттями, а також зів’ялих рослин, які були занесені в квартиру свіжими.

Особливо категорична мудрість наших предків щодо плющів і очерету. Вважається, що такі штучні рослини приносять смерть і хвороби, тому їх ніколи не заносили у дім.

Штучні квіти у будинку

На питання про те, чи можна тримати в будинку штучні квіти, прикмети мають однозначну відповідь — не можна. Вони вважаються вісниками хвороб і смертей.

Наші предки ніколи не прикрашали свої будинки штучними рослинами. Їх вишивали і малювали, а також любили в живому і засушеному вигляді. 

Інші квіткові прикмети

Не можна тримати в будинку в'янучі рослини. Це не тільки не прикрасить ваш інтер’єр, але і внесе в атмосферу дому та сімейні відносини розлад.

Вважається, що в’янучі букети забирають позитивну енергію. Тому якщо букет у вашій вазі і простояв не так довго, як ви розраховували, від нього слід позбутися.

Це стосується і кімнатних рослин. Зів’ялі і засохлі частини треба зрізати, а загиблі рослини — забирати з дому.

Не можна підбирати зірвані кимось квіти, які лежать десь на вулиці. У деяких регіонах є такий звичай — посипати живими квітами шлях, по якому пронесли труну на місце поховання. Тому підібрати квітку, яка лежить на землі — накликати на себе смерть.

Джерело: ukr-1.com

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Алексєєва Вікторія

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень