Колекторам дадуть чіткі вказівки щодо військових в Україні

Нацбанк має пропозиції

Колекторам в Україні хочуть заборони у будь-який спосіб вимагати повернення простроченої заборгованості з Захисників України.

Регулятор направив листи Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради з пропозицією внесення змін до Закону України «Про споживче кредитування».

Нацбанк пропонує під час воєнного стану та впродовж шести місяців після його припинення заборонити банкам, небанківським фінансовим установам та колекторським компаніям здійснювати заходи щодо врегулювання простроченої заборгованості щодо споживачів-військовослужбовців.

При цьому такий захист від колекторів будуть поширювати крім військових ще й на і членів їхніх сімей, близьких осіб, представників, спадкоємців, поручителів тощо.

Завдяки неймовірній силі та мужності наших захисників і захисниць Україна дає гідну відсіч ворогові. Для їх підтримки ми запропонували внесення змін до Закону України «Про споживче кредитування»... Ними передбачена заборона вживати заходів щодо повернення простроченої заборгованості щодо воїнів та їхніх сімей в період дії в Україні воєнного стану і протягом шести місяців після його припинення, – прокоментував ініціативу глава НБУ Кирило Шевченко.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень