Кого точно не можуть призвати під час мобілізації: У ТЦК дали пояснення

Нюанс, про який варто знати

Чоловіків віком до 27 років не можуть призвати за мобілізацією, адже їх немає в обліку військовозобов'язаних, повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю Полтавського обласного територіального центру комплектування та соцпідтримки майора Роман Істомін.

За його словами, на військовий облік військовозобов’язаних чоловіків беруть з 27 років. До  цього віку чоловіки перебувають на військовому обліку призовників.

Вже у 27 років громадянин, який був раніше призовником, повинен прийти до ТЦК. Там утворюється спеціальна медична комісія, що визначає його рівень придатності за станом здоров’я. Якщо він придатний до військової служби, то з військового обліку призовників його переводять на військовий облік військовозобов’язаних.

І лише у 27 років він може бути мобілізований принаймні згідно з чинним законодавством. За контрактом він може призиватися раніше, з 21 року, але саме за мобілізацією лише у 27 років він взагалі потрапляє в облік, звідки призивають за мобілізацією. До цього не можуть закликати за мобілізацією фізично, тому що його немає у цьому обліку, – пояснив Роман Істомін.

Джерело: Економічні новини

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень