Кого обрати? 5 найкращих домашніх улюбленців

Вдома можуть жити не лише собаки й коти

На фото - бородата агама
На фото - бородата агама

Все частіше люди тримають вдома котів та собак, а іноді й інших екзотичних тварин.

Ось 5 тваринок, які найкраще підійдуть для дому. 

1. Морська свинка

Це невеликий гризун, який найкраще почувається в парі.  Існує 13 порід морських свинок, від короткошерстих абіссинських до кучерявих тексельських. Попри невеликий розмір, морські свинки потребують щоденного прибирання. Тривалість життя цих тварин – до 7-8 років.

2. Леопардовий гекон

Це милий і цікавий вибір для любителів рептилій. Вони мають плями, як у леопарда, і маленькі рожеві язики. Дорослі гекони виростають до 20-25 сантиметрів завдовжки. На відміну від інших геконів, леопардові гекони не можуть лазити по стінах, тому ризик їх втечі мінімальний. Важливо не тягнути геконів за хвости, бо вони можуть скидати їх, як інші ящірки. Новий хвіст виросте, але не буде таким же гарним, як оригінал.

3. Бородата агама

Ці ящірки не тільки виглядають цікаво з їхньою бородою і кольоровими шипами, але й добре підходять для спілкування. Вони терплячі до дотиків і активно досліджують світ.

4. Кролик

Домашні кролики, які живуть в приміщенні, можуть жити вдвічі довше, ніж ті, що живуть на вулиці. Вони розумні та можуть навчитися користуватися лотком, як кішки. Попри їхню м'якість і пухнастість, кролики не завжди люблять, коли їх беруть на руки.  

5. Хвилястий папужка

Це один з найпопулярніших домашніх птахів у США. Вони відомі своєю яскравою забарвленістю і дружнім характером, що робить їх чудовими компаньйонами. Хвилясті папужки можуть навчитися щебетати, балакати й навіть свистіти.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень