Кого не можна пускати в дім 13 липня, щоб не притягнути невдачі: народні прикмети

13 липня за новим церковним календарем православні віряни відзначають Собор архангела Гавриїла

Архангела Гавриїла шанують, як одного з найголовніших ангелів, який кілька разів згадується в Біблії.

Саме Гавриїл повідомив Діві Марії, що у неї народиться син Божий. Архангелу Гавриїлу моляться про допомогу в прийнятті непростого рішення.

До архангела Гавриїла звертаються з молитвами про добробут у домі та позбавлення від різних хвороб, жінки моляться святому про народження дитини. Архангела вважають захисником вірян - він направляє на праведний шлях, а зрадників і брехунів карає.

У народі цей день вважався серединою літа. Селяни проводили його за польовими роботами.

Щоб сінокіс був вдалим, за пазуху клали шматок хліба. Після роботи хліб згодовували худобі.

За старих часів у цей день було заведено пекти пироги і пригощати ними нужденних - вважається, що так можна привернути в дім добро і достаток.

 

Що не можна робити 13 липня

За народними традиціями, хоч цей день і святковий, заборони на роботу немає. Навпаки - не можна лінуватися і байдикувати. 

Не варто 13 липня надягати темний одяг. Хоча б один елемент одягу повинен бути світлим. В іншому разі всі домовленості, досягнуті цього дня, будуть порушені. Так вважали в народі.

Не рекомендували в цей день перечити старшим. Навіть якщо вони будуть не зовсім праві, необхідно утриматися від вказування їм на помилки. Інакше дуже скоро доведеться просити допомоги у тих, хто здавався слабшим.

Не варто у цей день приймати вдома гостей і пускати в дім малознайомих людей.  Необхідно під слушним приводом звільнитися від їхнього візиту, інакше притягнете невдачі в будинок.

У народі вважалося, що в цей день не можна пити молоко і використовувати його в кулінарних цілях. Пояснювалося це тим, що 13 липня молоко стає шкідливим для здоров’я.

Народні прикмети на 13 липня

  • Багато жита в полях – урожай малини буде хорошим.
  • Качки голосно крякають – до гарної погоди.
  • Дощ в цей день віщує неврожай.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень