Що потрібно з'їсти 9 липня, щоб рік не хворіти: народні прикмети

9 липня за новим церковним календарем згадують священномученика Панкратія

До святого Панкратія звертаються з молитвами про здоров'я, благополуччя, просять про красу.

9 липня було заведено пробувати перші огірки. Щоб був хороший урожай, перший зірваний овоч потай від сусідів та родичів селяни закопували в землю.

9 липня називали “чорничним” днем: селяни відволікалися від косовиці і приділяли увагу збору чорниці. З її допомогою очищали кров, лікували печінку.

За повір'ям, сьогодні потрібно неодмінно з'їсти хоч кілька ягід, щоб не хворіти цілий рік.

Також дата 9 липня підходить для збору і засушування будь-яких лікарських трав. Вважається, що в день Панкратія рослини стають ще кориснішими, ніж зазвичай.

Що не можна робити 9 липня

У цей день не варто робити великих покупок - вони не принесуть вам радості. Краще витратьте гроші на добрі справи.

9 липня не можна сваритися з батьками. Наші предки вірили, що порушники цієї заборони прирікають себе на низку неприємностей. 

На Панкрата не можна відмовляти в допомозі нужденним. У разі, якщо немає сил або ресурсів на матеріальну допомогу, потрібно підтримати людину морально.

Не беріть гроші в борг і не оформляйте кредити, інакше повернути позичене буде дуже важко. Також не варто сьогодні купувати товари в розстрочку.

Під забороною 9 липня і зміна місця роботи. Не варто ні влаштовуватися на роботу, ні брати нового співробітника в цей день. Вважається, що така співпраця принесе тільки розчарування.

Народні прикмети на 9 липня

  • Яскраві зірки вночі 22 липня віщують грозу незабаром.
  • Вранці в цей день випала роса – до сильного дощу.
  • Вродило багато чорниці – зима буде довгою і холодною.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень