У книгарні Рівненської облради продають книги з донецькою «пропискою»

Їх виявив мешканець Острога Юрій Устимчук

Юрій Устимчук придбав для батька "Універсальну енциклопедію практикуючого бджоляра" 2013 року випуску у книгарні підприємства Рівненської оласної ради  "Рівнекнига" біля кінопалацу "Україна" у Рівному. І виявив, що видало книгу підприємство з донецькою реєстрацією - ТзОВ "БАО".

У книзі - контактні дані магазину та посилання на сайт http://www.books.dn.ua. Зміст цього сайту можна переглянути, після чого одразу виникає питання: хоча і фірма офіційно зареєстрована в реєстрі, та чи має право вона продавати свої книги на території України? Бо підбірка книг на сайті підказує - пропаганди в них вистачає. Та й ще низка питань: а чи є чим витіснити подібні книги з українського ринку? Хто складе конкуренцію? Можливо, на ті книги є попит серед читачів, чи просто книгарням вигідно їх продавати?

За словами Юрія Устимчука, придбана ним книга потрапила у магазин "Рівнекниги" до початку війни на сході України. Тож він припускає:

 Можливо, раніше це видавництво, яке видрукувало книгу, було нормальним, але, якщо перейти зараз на сайт, який вказаний у книзі, можна побачити на ньому багато антиукраїнської літератури.

Ось так виглядає сайт, посилання на який містить придбана ним книга:

Зокрема сайт донецького магазину пропонує за російські рублі книги:

"Мысли о России. Президент о самом важном" із зображенням Володимира Путіна на обкладинці, "Россия. Крым. История", "ДНР. Хроника судеб", "Страсти по власти. От Ленина до Путина" та інші

Юрій Устимчук після відвідин книгарні Рівненської облради поділився враженнями:

Загалом український книжковий ринок мені не дуже до вподоби - дуже мало україномовної літератути. Куплена мною книга була єдиною з п'яти по темі, яка була написана українською мовою.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень