Рівнянам пояснили, що робити, коли Книги скарг зникнуть

Книгу скарг та пропозицій можуть скасувати найближчим часом

Книгу скарг можуть скасувати найближчим часом, бо вона заважає бізнесу і вводить в оману покупців. 125,6 млн грн витрачають підприємці на ведення Книги скарг, кажуть в Мінекономрозвитку. Мовляв, ці гроші краще було б витрачати на покращення якості наданих послуг.

Скасування Книги скарг навряд чи загрожує споживачам, кажуть фахівці. Бо нині є достатньо інструментів захисту прав.

Можна звернутися до управління захисту прав споживачів, на Урядову гарячу лінію, до Державної фіскальної служби, місцевих органів влади, суду або залишити відгук в інтернеті. А можна напряму спілкуватися з суб’єктом господарювання, каже заступник начальника обласного управління Держпродспоживслужби Оксана Немкович:
 

- Кожна людина може написати претензію, бажано це надсилати суб’єкту господарювання в письмовому вигляді рекомендованим листом. Тоді ви матимете підтвердження того, що ви зверталися у конкретне місце. Якщо це звернення протягом певного терміну не буде виконано, то тоді людина звертається до нашої служби за захистом своїх прав.

Термін розгляду скарги чи пропозиції – від 5 днів до місяця. Суб’єкт господарювання повинен не тільки відреагувати на лист, але й письмово повідомити про результати розгляду звернення. Якщо ж реакції не буде, то це привід звернутися до суду.  Головне - мати докази порушень. Тут на допомогу може прийти й Держпродспоживслужба. Її повноваження досить впливові. Наприклад, фахівці Держпродспоживслужби можуть закрити магазин або ресторан, в якому порушують норми законів.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень