КНДР запускає нову ракету

Передбачається, що подію приурочать до річниці заснування Трудової партії Кореї

КНДР запустить нову міжконтинентальну балістичну ракету 10 жовтня чи найближчими до цієї дати днями. Про це йдеться в доповіді Міністерства національної оборони Південної Кореї, передає ТАСС.

"Швидше за все, запуск буде приурочений до 70-ї річниці заснування Трудової партії Кореї, яку будуть відзначати 3 жовтня", - зазначено в документі. Окрім того, уточнюється, що пуск буде проведений з модернізованого стартового комплексу на ракетному полігоні в Тончхан-рі (провінція Пхьонан-Північ).

Нагадаємо, в серпні між Сеулом і Пхеньяном спалахнув конфлікт, що загрожував привести до поновлення бойових дій. Сеул зобов'язався припинити пропагандистське мовлення уздовж демілітаризованої зони, а Пхеньян - скасувати повну бойову готовність військ.

Тим часом після трьох днів напружених переговорів щодо врегулювання кризи на півострові глави країн все-таки дійшли згоди. Після закінчення Корейської війни (1950-1953 роки) мирний договір не був укладений, тому КНДР і Республіка Корея формально досі перебувають у стані війни.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень