КНДР погрожує війною

КНДР висунула Південній Кореї військовий ультиматум і дала дві доби на рішення

Пхеньян дав Сеулу на виконання своїх вимог дві доби. В іншому випадку КНДР погрожує розпочати військові дії.

Північна Корея розпочне військові дії, якщо Південна Корея не припинить антипропагандистську кампанію проти Пхеньяна на кордоні, попередила комуністична країна після артилерійського обстрілу свого супротивника на Півдні, повідомляє в четвер агентство Yonhap.

За даними Міністерства національної оборони в Сеулі, попереджувальне повідомлення Генштаб КНДР направив Південній Кореї приблизно через годину після того, як північнокорейські солдати обстріляли західну частину кордону.

Нагадаємо, що Сеул стверджує, що північнокорейські військові в четвер спробували знищити ракетою гучномовець, через який Південна Корея зі своєї території транслює сусідам критичні висловлювання на адресу їхнього режиму. У відповідь південнокорейські військові відкрили в напрямку КНДР вогонь з 155 мм гармат.

Рішення встановити гучномовці на демаркаційній лінії було прийнято Сеулом після того, як двоє південнокорейських військовослужбовців підірвалися на протипіхотних мінах, нібито закладених в нейтральній зоні військовими КНДР.

КНДР і Південна Корея формально досі перебувають у стані війни, оскільки після збройного конфлікту на початку 1950-х років між ними було підписано тільки перемир'я, а не повноцінний мирний договір. Сторони періодично обстрілюють позиції одна одної поруч з демаркаційною лінією.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень