Клопотенко висловився про мовний закон

І вразив схожістю з Шевченком

Відомий український кухар, ресторатор і блогер Євген Клопотенко в Instagram висловив свою думку з приводу української мови:

Останні три роки я публічно спілкуюся українською. До того рідна виходила з моїх вуст набаго рідше. З деякими друзями досі розмовляю російською.
І от, що я маю вам сказати. Можна розмовляти російською та бути українцем. Правило про перехід на мову співрозмовника - маячня. Можна балакати та думати тією мовою, якою зручно. Але. Державною мовою має бути лише українська. Без варіантів та компромісів. Одна єдина. Особливо зараз, коли країна у стані війни, а мова - у стані жертви. Тільки-но українська в житті людей почне переважати (її буде чутно в магазинах, кафе, будь-яких державних структурах), то обурення зникне. Бо українська стане природною. Як само собою. Висловлювання про те, що мова роз‘єднує людей - фігня. Мова об‘єднує та дає відчуття дому. Коли я перейшов на українську, то почав більше любити свою країну та глибше її відчувати. Нібито ми - це щось єдине та нероздільне. Це як пірнути в енергетичне джерело. Я відчув силу, захист та любов.
Наостанок. Розмовляйте тією мовою, якою подобається. Але пам‘ятайте одне: якщо ми дамо забрати у нас українську, то зникнемо як нація. Це моя позиція стосовно мовного закону.

Пост він проілюстрував оригінальним колажем із зображенням Тараса Шевченка і самого Клопотенка. Вражає схожість Кобзаря і Кухаря.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Публикация от Ievgen Klopotenko (@klopotenko)

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Оля Багній

Оля Багній

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень