Додайте запечені печериці в олів‘є, і це змінить світ, - Клопотенко. Новорічне меню для українців

Традиційні страви по-новому

Днями відомий кухар Євген Клопотенко оприлюднив на своєму сайті відбірку рецептів до новорічного столу. Ось що він розповів про це у facebook:

Зараз ви полюбите мене ще сильніше. По-перше, я склав для вас новорічне меню. Тобто вам не треба обирати закуски, салати, основні страви, десерти та напої. Я зробив все за вас.

По-друге, таких меню аж 4 варіанти. На будь-який ваш смак, шановне панство. Просто берете те, що вашому серденьку миліше.

По-третє, я врахував, що дехто з вас, як не крути, любить традиційні новорічні страви. Я це прийняв та прокачав олів‘єшечку і все інше з цієї опери. Обов’язкова умова: майонез приготуємо самостійно.

А ось тут безпосередньо меню мовою автора:

Закуски 

 

Почнемо з рецептів новорічних закусок. Картопляні човники, запечені в духовці – класична святкова закуска, яка подобається багатьом. Як правило, картоплю запікають з салом. Це непоганий варіант, але я пропоную просто запекти картоплю у формі човників і подати її разом з маринованим оселедцем.

Причому оселедець, засолений власноруч, так вийде набагато смачніше. Просто спочатку запечіть, а потім змішайте м’якоть картоплі та шматочки риби – ідеальна закуска з оселедця з картоплею готова.

Далі – теж досить традиційні фаршировані яйця. Тут дуже велике поле для фантазії, але я вирішив зробити все максимально просто і пропоную приготувати фаршировані яйця з беконом і солоними огірками. Додамо до начинки трохи куркуми й домашнього майонезу – вийде ідеально!

Салати 

 

Перейдемо до новорічних салатів. Почнемо з салату з язиком. Так доведеться трохи попоратись – відварити язик, а потім ще й почистити його. Але в результаті буде надзвичайна ніжність. Ви обов’язково полюбите цей простий салат і будете готувати його не тільки на свята. Я запевняю.

І, звичайно ж, король новорічного столу – салат олів’є. Не знаю, чому цей нехитрий салат так глибоко засів у свідомості людей, але те, що це найпопулярніша новорічна страва – це факт. Сподіваюся, що це коли-небудь зміниться і на новорічному столі українців знайде своє місце який-небудь цікавіший салат, але поки що готуємо олів’є.

Щоб надати йому більше смаку я вирішив додати в нього запечені печериці. Вийшло божественно смачно. Тож якщо олів’є – обов’язкова страва на вашому новорічному столі, приготуйте мій варіант салату олів’є з грибами та куркою.

Гаряча страва 

 

Головна страва столу – курка, запечена з кукурудзою, курагою і грибами. Я обожнюю подібні рецепти за те, що з ними мінімум мороки. Просто приготував начинювання, поставив курку до духовки та дістав уже готову страву. Мені здається, що для новорічного кулінарного марафону це ідеальне рішення.

На гарнір до курки приготуйте картоплю з грибами. У цьому рецепті начебто все просто, але спосіб нарізки картоплі, поєднання його з вершковим маслом і розмарином надають цій страві абсолютно неймовірного смаку. Я абсолютно впевнений в тому, що запечену картоплю за цим рецептом ви приготуєте ще не один раз.

Десерт

 

Тему десертів я вирішив не ускладнювати й приготувати йогуртове желе з фруктами. Просто, швидко і не занадто калорійно. Пам’ятаю, раніше був дуже популярний рецепт – торт «бите скло» з желатину. Це приблизно те ж саме, тільки смачніше і виглядає набагато привабливіше.

Якщо ви любите газовану воду, то беріть звичайно її, але якщо захочете чогось кисленького, приготуйте журавлинний морс з апельсиновою цедрою. Цей яскравий напій ідеально доповнить будь-який святковий стіл.

Що стосується алкогольних напоїв, то традиційним на Новий рік вважається шампанське. Я вирішив не поступатися цих принципів, лише рекомендую додати до нього трохи соку грейпфрута. Такий коктейль з шампанським має цікавий терпкий смак, який я впевнений, ви полюбите.


А ще більше рецептів можна знайти тут.

ФОТО й матеріали з сайту Євгена Клопотенка

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень