Клієнт «ПриватБанку» лишився без грошей: банкомат просто «з'їв» купюри

У банку перепрошують «за можливі незручності»

Один із клієнтів «ПриватБанку» поскаржився на проблему з отриманням готівки у банкоматах цієї фінустанови. За словами чоловіка, він залишився без своїх грошей через банкомат, який списав кошти з картки, але не видав їх на руки. І це - вже вчетверте за останні 7 місяців, наголошує обурений клієнт.

Скаргу він залишив на сайті Мінфіну.

- 10.2022 в черговий раз це банк залишив мене без грошей. Знімав в банкоматі 4000 грн, знову в їх банку якась проблема і банк гроші списав з карти і не видав, ця історія з цим горе-банком у мене 4 раз на 7 місяців, в черговий раз я без грошей і повинен чекати, коли вони там розберуться. Чому я, як клієнт, завжди в мінусі?

В «ПриватБанку» відреагували на скаргу. Працівники фінустанови прокоментували ситуацію і зазначили, що спробують вирішити проблему. Однак, чому стаються подібні помилки, причому настільки часто, уточнювати не стали:

- Перепрошуємо від імені банку за можливі незручності. Для прийняття рішення по заявці нам необхідно отримати звіт про залишок коштів на пристрої, інкасувати його. Ми намагаємося встигнути дати відповідь в обіцяний вам термін, - йдеться у відповіді на скаргу клієнта.

Що робити, якщо гроші з картки списали, а банкомат їх не видав?

Порядок дій озвучили у Фонді гарантування вкладів фізичних осіб.

  1. Не панікувати. Проблеми в роботі терміналу/банкомату можуть виникнути через короткочасний збій в системі. Іноді варто просто почекати деякий час, щоб внесені гроші надійшли на рахунок.

Зверніть увагу! Банкомат може видати залишок через певний проміжок часу. Якщо вас в цей момент поруч не буде, а гроші забере хтось інший, повернути готівку буде набагато складніше.

  1. Зафіксувати всі деталі. Щоб надалі довести факт недоотримання вами готівки через термінал/банкомат, обов'язково запам'ятайте або запишіть такі дані:
  • точний час виконання банківської операції (дату, години й хвилини);
  • адреса розташування термінала/банкомату, його номер, якщо він зазначений на лицьовій стороні пристрою;
  • суму внесених вами й отриманих терміналом/банкоматом грошових коштів;
  • наявність або відсутність у терміналу/банкомату камер відеоспостереження (записи можуть підтвердити всі ваші дії).
  1. Звернутися в банк. При цьому, якщо карта була видана одним банком, а користувалися ви нею у банкоматі іншого банку, то звертатися потрібно саме до до банку-власника банкомата.

Якщо проблеми виникли в іншій державі - зверніться до банку, який видав вам картку. Але пам'ятайте, що перевірка такої операції може зайняти до 2 міс.

Зателефонуйте на гарячу лінію банку (телефон може бути вказаний на банкоматі або «на вашій картці» ), не відходячи від місця події. Співробітники банку вас проінструктують про порядок дій у подібній ситуації.

Якщо телефоном вашу заяву в банку не зареєстрували, залиште письмову претензію до банку. У ній вказується:

  • П.І.Б. і паспортні дані,
  • інформація про картку, термінал/банкомат та подію, що сталася,
  • а ще - вимога про повернення ваших коштів та /або виготовлення нової картки.

Заяву треба подавати не пізніше наступного дня з моменту виникнення проблеми з терміналом/банкоматом.

У відділенні банку вашу заяву  мають обов’язково зареєструвати та присвоїти їй відповідний номер. За таким номером заяви ви зможете надалі контролювати розв'язання вашої проблеми. Для надійності зніміть копію з заяви-претензії й залиште її собі. Або напишіть заяву у двох примірниках і попросіть поставити підпис та продублювати реєстраційний вхідний номер про прийняття на вашому примірнику.

За фактом, описаним в заяві-претензії банк проведе розслідування. При інкасації перевірять, чи є в терміналі/банкоматі зайві гроші, потім можуть при необхідності переглянути записи з камер відеоспостереження і відстежити грошові перекази за рахунком. Формальний термін розслідування подібних ситуацій - до 45 днів.

Відділення "ПриватБанку" на проспекті Миру, 8 у Рівному
Відділення "ПриватБанку" на проспекті Миру, 8 у Рівному

Як убезпечити себе від технічних збоїв терміналу чи банкомату?

Щоб зменшити ризик виникнення проблем при роботі з терміналами/банкоматами, достатньо дотримуватись таких простих рекомендацій:

  • не вносьте у купюроприймач зім’яті або пошкоджені (надірвані та\або заклеєні) банкноти
  • перед внесенням пачки банкнот, зніміть з неї гумки та затискачі
  • не запаковуйте готівку великими партіями - більш як 40 купюр за раз
  • якщо на вулиці мороз (нижче за -10...-15 °C), користуйтеся банкоматами, що стоять в опалюваних приміщеннях. На холоді збільшується ймовірність виникнення технічних збоїв у банкоматі.

Нагадаємо, що днями «ПриватБанк» повернув своїм клієнтам важливу послугу - тепер у терміналах знову можна отримувати міжнародні перекази.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень