«Київстар» відновлює інтернет: похвальба «Солнцепьока» — це ІПСО та «качка» (ФОТО)

Не слухайте фейки

Задача ворога – посіяти паніку, - стверджує керівництво українського оператора мобільного зв’язку – компанії «Київстар», яка постраждала від атаки хакерів.

Дані людей не потрапили до рук ворога, а відновлення роботи мережі йде повним ходом:

- Друзі, стратегія ворога — посіяти паніку. Не дамо йому досягти успіху!

 

Як ми повідомляли раніше, абонентська інформація та персональні дані – у безпеці. Системи, в яких ці дані зберігаються – не постраждали від хакерської атаки.

 

Всі ми бачили ці скриншоти з телеграм-каналів. Але на них зображені навмання зібрані технологічні дані, які не належать до персональних даних наших абонентів.

 

Ми з усією відповідальністю заявляємо, що ваші персональні дані у безпеці!

 

Крім того, чутки про знищення наших «комп'ютерів і серверів» — це фейк.

 

Просимо слідкувати тільки за офіційною інформацією на наших платформах. Сподіваємось, що незабаром почуємо добрі новини!

Також компанія зазначає, що відновлення домашнього інтернету розпочнеться в другій половині дня сьогодні.

Учора «Київстар— просто «вимкнули з розетки»

Олександр Комаров, президент компанії "Київстар"

Президент компанії так пояснив виданню «Форбс» деякі аспекти вчорашньої атаки:

— О 5:26 почалася нетипова поведінка мережі. О 6:30 ранку прийшло розуміння, що це надпотужна хакерська атака на ядро мережі та інфраструктуру. І що всі ці кроки, які почалися о 5-й ранку, були більше відволікаючими, ніж спрямованими на те, щоб дійсно покласти радіомережу компанії. 

Ядро мережі складається з декількох елементів: віртуальна мережа, яка працює над фізичною мережею, і також IT-інфраструктура. І почалося каскадне падіння великої кількості елементів цієї інфраструктури. 

— Хакери почали шифрувати жорсткі диски, і тому все почало сипатися?

— Ні, це не відповідає дійсності. Якщо все спростити, то клієнтські бази даних не відповідали на запит мережі про профіль клієнта та про його послуги. І послуги почали автоматично відключатися.

— Це був вірус?

— У нас є версії, але це предмет розслідування з боку правоохоронних органів. Є базові версії, які ми опрацьовуємо. Вони важливі, щоб у процесі відновлення не допустити інциденту такого плану. 

Щоб так сильно пошкодити мережу, безумовно, повинні були бути певні рухи всередині мережі. Так чи інакше, але периметр був порушений. 

— Чому ви «вимкнули все з розетки»?

— Рішення приймалося в реальному часі. Коли ви розумієте, що у вас незачинений периметр компанії й вам потрібно його зачинити, тому що кожна хвилина – це ще більше руйнувань. Це було необхідно зробити, щоб зменшити вплив, але він і так був і є досить великим. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень