Керівник медзакладу з Рівного відсудив з держбюджету майже 1.000.000 грн моральної компенсації

За 138 місяців, які він провів під слідством

Керівник Рівненського обласного спеціалізованого диспансеру радіаційного захисту населення (т.зв. «чорнобильська лікарня») та депутат облради Сергій Шевчук відсудив у держави 1 млн грн моральної компенсації за безпідставне перебування під слідством.

Справу проти нього порушили ще в 2005 році, коли він був заступником головлікаря. Його разом із кількома медиками підозрювали у виписуванні непотрібних рецептів, які медики передавали в аптеки. Потім ці аптеки отримували від держави відшкодування за начебто продані препарати, повідомляє zaxid.net.

Під слідством Сергій Шевчук перебував впродовж 11 років – аж до 2016 року, а тоді слідчий вирішив закрити справу.

Як вказано у рішенні Рівненського міського суду, справу проти чоловіка порушили у березні 2005-го. Чоловіка затримали, але відправили додому під підписку про невиїзд. Все його майно арештували.

На той час Сергій Шевчук обіймав посаду заступника головлікаря з експертизи обласної спеціалізованої лікарсько-консультативної комісії «чорнобильської» лікарні. Йому інкримінували порушення двох статей ККУ: ч.4 ст. 191 (розтрата майна у великих розмірах) та ч.2 ст. 366 (службове підроблення).

У суді справу розглядали аж в 2015 році. Суд відправив її на додаткове розслідування. Після цього, вже у листопаді 2016 року, слідчий закрив справу «у зв'язку з відсутністю в діях лікарів ознак складу злочинів».

Тож Сергій Шевчук звернувся до поліції через суд з вимогою заплатити йому 2 млн грн моральної шкоди. Сумарно під слідством він перебував з 2005 по 2016 рік – це 138 місяців.

«За час кримінального переслідування погіршився стан його здоров'я, він пережив емоційні стреси, які супроводжувались почуттями розгубленості, образи, обурення, приниженої гідності, тривоги, страху за своє здоров'я, життя та майбутнє, порушенням сну», – так описав свій стан позивач.

Суд частково задовольнив позов: замість 2 млн грн депутату заплатять вдвічі менше – 1 млн грн. Встановлюючи суму нарахувань, суд взяв за основу мінімальну заробітну плату, яка станом на жовтень 2022 року становить 6700 грн. У результаті – за 138 місяців – вийшла сума 924 тис. грн. Гроші Сергію Шевчук повинні заплатити з держбюджету.

Це рішення ще не набрало законної сили, його можна оскаржити в апеляційному суді протягом місяця.

Зауважимо, що в 2011 році, перебуваючи під слідством, Сергій Шевчук отримав підвищення і став керівником лікарні. Крім того, у 2020 році він обрався до Рівненської облради від політичної сили «Сила і честь». Також в 2021 році облрада продовжила йому контакт на 5 років.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень