Кінотеатр «Gonzo» в м. Рівне вже майже знесли, але люди – проти багатоповерхівки на його місці (ФОТО/ВІДЕО)

Судова тяганина з багатьма невідомими

Рівняни звинувачують комунальне підприємство «Управління майновим комплексом» Рівненської обласної ради у невиконанні ухвали суду.

Йдеться про ОСББ «Кавказьке». Днями люди домоглися скасування дозвільної документації для робіт на місці колишнього кінотеатру «Gonzo».

Проте техніка працює і далі. Через це мешканці будинку на Кавказькій, 6 у вівторок влаштували мітинг під Рівненською облдержадміністрацією. Тоді їм пояснювали, що з ухвалою не встигли ознайомитися, бо тільки її отримали.

Пікет мешканців багатоповерхівки на Кавказькій

Роботи на майданчику не припинили і сьогодні.

Відео член правління ОСББ «Кавказьке» юрист Володимир Шаховський опублікував у фейсбук-спільноті «Незаконні забудови м. Рівне» та порівняв облраду та її комунальне підприємство з Росією та ОРДЛО:

Закон один і на всіх його не вистачає?

 

Ухвала Рівненського окружного адміністративного суду від 12 лютого 2020 року зупинила дію містобудівних умов для проєктування об’єкта будівництва багатофункціонального комплексу з готелем, житловими приміщеннями та діловим центром та заборонила Комунальному підприємству «Управління майновим комплексом» Рівненської обласної ради та будь-яким іншим особам розробляти та затверджувати проєктну документацію на основі вказаних містобудівних умов.

 

Незважаючи на це, 20 лютого 2020 року роботи на вул. Кавказькій, 32-б тривають.

 

Виходить так, що забудовник, яким є Рівненська обласна рада в особі свого Комунального підприємства «Управління майновим комплексом», виконує судове рішення приблизно так, як Росія зі своїм «комунальним підприємством» ОРДЛО дотримуються Мінських домовленостей?

 

Інтереси приватного капіталу для них мають більшу вагу, ніж права територіальної громади та мешканців прилеглих будинків, з якими влада взагалі не рахується?

 

А рішення суду не варті й паперу, на якому вони надруковані?

На це начальник комунального підприємства «Управління майновим комплексом» Рівненської обласної ради Валентин Кирилюк відповів, що в ухвалі не йдеться про зупинення робіт:

- А тут не написано припинити роботи. Вони що, не читали ухвалу суду?

 

В ухвалі суду є: зупинити дію містобудівних умов та обмежень для проєктування і так далі… але немає фрази «зупинити будівельні роботи».

 

От коли буде рішення суду по цьому питанню – тоді так. А тут не написано, що я маю зупинити якісь будівельні роботи.  

Валентин Кирилюк каже, що комунальне підприємство обласної ради захищатиме інтереси інвестора і підозрює мешканців багатоповерхівки на вулиці Кавказькій у нечистоті намірів:

Валентин Кирилюк. Фото видання "Четверта влада"

- На сьогодні потрібно робити все для того, щоб інвестор почувався комфортно і був захищений від різних посягань щодо його діяльності.

 

П’ять мешканців – це не вся територіальна громада області.

 

Вся територіальна громада області – це вся область. І я не чув такого, щоб вся область була проти будівництва.

 

При будівництві використовуватимуть абсолютно нові технології. За 20-30 років пішли всі далеко вперед у галузі будівництва. Є бурозаливні сваї, є дуже багато різних технологій, які задовольняють усіх мешканців у сучасному світі щодо будівництва багатоповерхових будівель і споруд.

 

Я так думаю, що це є якісь інші люди, які зацікавлені у зриві цієї інвестиційної угоди.

 

Я не думаю, що це питання мешканців, враховуючи тих п’ятьох осіб, які тут були з плакатами.

 

Я думаю, що за цим стоять просто інші люди.     

Крім того, за словами начальника комунального підприємства-замовника будівництва, мешканці поряд розташованого будинку своїми протестними настроями призводять до втрати майбутніх надходжень до обласного бюджету:

- Які це втрати можуть бути в рік? Ну хай це буде там 100 тисяч.

 

Ну я не можу зараз сказати, тому що це приміщення в нас незадіяне було, воно було аварійне і здебільшого там були маленькі кімнатки.

 

А враховуючи те, що площа буде більша і сучасна – матиме зовсім іншу балансову вартість.

 

Тоді й порахуємо.

 

Уже ми готуємо пакет документів для суду для того, щоб скасувати цю ухвалу, щоб вона не заважала розробляти далі проєктно-кошторисну документацію.

[media=172067] [media=172066]

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень