Картопля з хрусткою скоринкою без фритюру: простий трюк із борошном, який роблять шефи
Про метод «трьох ложок»

Картопля зі скоринкою – це улюблена страва багатьох. Але у мало кого виходить вдала страва. Є один перевірений спосіб, яким користуються шефи.
Треба «щит з борошна».
Картоплю нарізають, як душа забажає: кружечки, часточки, брусочки. Головне — замочити її в холодній воді хвилин на 15. Щоб пішов зайвий крохмаль. Інакше не вийде скоринка — все злипнеться.
Після — просушити. Насухо. Це найважливіший крок для досягнення хрусткості.
Будь-яка залишкова волога на поверхні картоплі призведе до того, що борошно не прилипне рівномірно, олія буде «стріляти», а найголовніше — волога знизить температуру олії та змусить картоплю паритися, а не смажитися.
У глибокій мисці — борошно. 2-3 столові ложки на 500-700 грамів картоплі буде цілком достатньо.
Додати сіль.
Улюблені спеції — паприку, часник, чорний перець. Можна дрібку куркуми — для кольору.
Перемішати.
Для зручності та рівномірного покриття можна помістити суху картоплю і борошняну суміш у великий пакет із застібкою або контейнер з кришкою і кілька разів енергійно струсити. Переконайтеся, що кожен шматочок покритий.
Смажити краще порційно. Олія — розпечена. Не кипляча, але близько. Кидаєте — і не чіпаєте перші хвилини. Потім акуратно перевернути. Смажити до рум'яності.
Важливий момент — викладати на паперові рушники. Щоб пішла зайва олія. І одразу — на стіл. Хрустка, рум'яна, ароматна.
Джерело: Ukr.Mediа
Радіо Трек: НОВИНИ