Карпюк про Зеленського: «Насправді, все зараз йде – дуже добре» (ФОТО)

І до чого тут Порошенко

Знаєте, порадував Єфремов. Той, що з регіоналів і сидів довший час у в’язниці.

Він недавно дав інтерв’ю Наталі Влащенко. Каже:

Якщо в ЛНР/ДНР провести зараз вибори, то знаєте яка партія набере найбільше голосів?...

 

«Слуга народу»

Якщо це правда, якщо партія Зеленського реально здатна там перемогти, то що це означає?

Це означає, що будь-які «жахливі зобов’язання» взяті на себе Україною стосовно Донбасу, по суті, втрачають смисл.

Бо, по факту, всі ті зобов’язання Зеленський бере зараз … перед самим собою.

Якщо реально його підтримка в тих регіонах така ж висока, як і в середньому по Україні, то це значить, що партія Зеленського гарантовано отримає більшість в усіх тамтешніх міських та обласних радах.

 

Яка проблема буде далі Зеленському – рішеннями підконтрольних йому рад – відмовитися від «особливого статусу» чи перетворити його на формальність? Наприклад.

 

Ніщо йому тоді не заважатиме зробити будь-що, але…

Для цього на території Донбасу мають бути проведені вибори, а перед тим – розведені війська.

Останньому протидіють різні парамілітарні структури, певні суспільні настрої та політичні опоненти діючого президента.

Цікаво, що такими своїми діями: мітингами, демонстраціями, створеннями блок-постів і т.п. противники Зеленського йому можуть неабияк – допомогти.

Допомогти вийти на переговори у т.з. «Норманському форматі» маючи за собою певні козирі. Тепер Зеленський може сказати своїм візаві:

- Бачите, багато людей в Україні – проти. Можливо, їх заряджають ті ж самі, хто підписував Мінські угоди, але фактом є те, що багато людей реально не хочуть миру на умовах, які ви нам накидаєте, і які підписав Порошенко.

 

З цим треба щось робити

 

А тому…

Невідомо що має йти після такого «А тому», однак, днями вдалося переговорити в ефірі Радіо Трек з Миколою Карпюком, який теж погоджується:

Тиск з боку вулиці, хто б за ним не стояв, реально може зараз допомогти Зеленському на переговорах відстоювати українські позиції. Можливо навіть йому вдасться перетворити очікувану «поразку» на, бодай, часткову «перемогу»

 

Карпюк вважає, що такою перемогою для нас могло б бути рішення про введення у Донбас миротворчих військ ООН.

 

Тобто, щоб був проміжний етап – між розведенням військ та проведенням виборів. Етап, упродовж якого влада в ЛНР/ДНР була передана до тимчасових військових адміністрацій під егідою ОБСЄ та ООН.

Невідомо чи скаже у четвер Зеленський щось подібне, чи, можливо, запропонує українцям провести загальнонаціональний референдум стосовно Мінських угод, але президент планує провести прес-марафон, аби щось відверто сказати людям.

Добре, що Зеленський хоче показати відкритість. Сподіваємося, що хтось можливо підкаже йому ще одну очевидну річ:

Не можна одночасно проштовхувати кілька настільки непопулярних речей як: «Мінські угоди», «Продаж Землі», «Приватизація Стратегічних підприємств», «Збереження драконівських тарифів» і т.п.

Кажуть, що вже навіть МВФ пропонує Зеленському не кидатися настільки безоглядно в приватизацію Землі, наприклад, як це пропонується відповідним урядовим законопроектом.

Правда це чи ні, невідомо, але відомо, що ніякого слона не можна проковтнути за раз. Проблемних слонів типово ковтають шматками, по-черзі та добре прожовуючи.

Зараз для України головна проблема це немилі «Мінські угоди» та переговори в так званому «Норманському форматі», де всі будуть – проти нас, і намагатимуться виламати нам руки.

Президенту на ці переговори треба вийти з чітким планом… «Б».

Планом, який, можливо, буде дещо змінювати «картину маслом» і передбачати введення миротворчих військ ООН та, не виключено, оприлюднення Заходом і Росією чітких зобов’язань з підтримки України.

Фінансової підтримки для подолання наслідків війни.

Гуляє число 20 мільярдів доларів. Начебто щось подібне хтось комусь колись кулуарно обіцяв. Ще за Порошенка (за виконання «Мінських угод»)

 

Ми пропонуємо вимагати більше: ніяких кредитів, а навпаки – прощення Україні всіх боргів перед МВФ.

Так, чи інакше, але будемо сподіватися, що протести проти «Мінських угод» в Україні, дозволять Зеленському вимагати подібних поступок  від Заходу та Росії – з необхідною твердістю та наполегливістю.

Президенту вкрай необхідна якась така перемога.

Зокрема, й для того, щоб пізніше його партія перемогла на всій території Донбасу й Україна, таким чином, змогла взяти Луганську та Донецьку області під свій повний та нероздільний – контроль.

P.S.

Ми плануємо оприлюднити відеоверсію інтерв'ю з Миколою Карпюком

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень