Каратимуть жорстко: ШТРАФИ за спалювання трави підвищили до 153 тисяч гривень

Зросли суми покарання за різними статтями

Законопроєкт 13 квітня підтримали у парламенті народні депутати, пише «Українська правда».

* Тож тепер за: забруднення чи зміну природних властивостей атмосферного повітря шкідливими для життя, здоров'я людей або для довкілля речовинами, відходами або іншими матеріалами промислового чи іншого виробництва внаслідок порушення спеціальних правил, якщо це створило небезпеку для життя, здоров'я людей чи для довкілля відтепер каратимуть штрафом від 1800 до 3600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.

Тож тепер штрафи за забруднення повітря сягатимуть від 30600 грн до 61200 грн.

* За підпали - знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом штрафи ще більші: 

 91800-153000 гривень.

Голова ВР Дмитро Разумков невідкладно підписав документ , його направлять на підпис президенту. Зауважимо, що за даними ДСНС з початку року в Україні згоріло 18 тисяч Га екосистем.

На Рівненщині раніше заборонили перебувати у лісах на час сезону городніх робіт.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень