Карантин на Рівненщині НЕ посилюватимуть. Але Рівне може запровадити власні обмеження

Область залишається у помаранчевій зоні, бо ситуація контрольована

Раніше повідомлялось, що МОЗ України рекомендує запровадити на Рівненщині червону зону адаптивного карантину. Втім, це лише рекомендації. Бо інше рішення ухвалили на позачерговому засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у суботу, 27 березня, повідомляє РАДІО ТРЕК.

Посилили карантин лише на території Чернігівської області. Там з понеділка, 29 березня, встановлено червоний рівень епідемічної небезпеки.

Рівненщину залишили у помаранчевій зоні.

Як повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко,

останні три дні Рівненщина за кількістю нових випадків і рівнем госпіталізації перевищує дані, що дає можливість посилювати  протиепідемічні заходи.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Фото з мережі
Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко. Фото з мережі

Проте, в області контрольована ситуація щодо завантаження лікарень і кисневого забезпечення.

 - Система охорони здоров’я Рівненщини наразі не перенавантажена і має додаткові ресурси для надання вчасної допомоги хворим.

 

Тому введення «червоної» зони на Рівненщині необхідно відтермінувати.

 

Разом з тим, спостерігається нерівномірне зростання кількості нових випадків.

 

Рівні захворюваності у Рівному та Дубні значно перевищують національні показники  кількості нових випадків. Також фіксують зростання і в окремих громадах, - зазначив Віктор Ляшко.

За результатами засідання доручили на Рівненщині збільшити кількість тестувань, запровадити додаткові обмежувальні заходи на рівні окремих територіальних громад, розширити ліжковий фонд.

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль та його заступник Сергій Подолін. Фото з сайту РОДА.

За словами голови ОДА Віталія Коваля, в області дійсно нерівномірна ситуація із поширенням Covid-19. Є громади зі стрімким поширенням хвороби, а в значній кількості ТГ «нульова» захворюваність, тому введення «червоної» зони загалом по області наразі не доцільне.

 - У нас є короткий термін для того, щоб зупинити поширення пандемії. Епідемічна ситуація буде жорстко контролюватися на рівні Києва.

 

Тому голови низки територіальних громад , де найбільш критична ситуація, мають терміново скликати комісії та вжити заходи проти стрімкого поширення хвороби.

 

Це стосується Рівного, Дубна, Вараша, а також Березнівської, Гощанської, Здолбунівської, Острозької, Сарненської громад, - повідомив Віталій Коваль.

За результатами обласної комісії ТЕБ і НС також рекомендовано у цих громадах перевести навчальні заклади у дистанційний формат для 5-11 класів, скасувати проведення масових заходів, контрольним органам посилити нагляд у сфері торгівлі.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень