Камери зберігання у супермаркетах: як дурять покупців

Вимога залишити особисті речі у камерах схову не має законодавчого підґрунтя

Українці неодноразово зверталися до Держспоживслужби із запитаннями, чому у супермаркетах вимагають залишити особисті речі у камерах зберігання, але при цьому повідомляють, що торговий заклад відповідальності за речі не несе.

Така вимога незаконна, а у разі, якщо речі з камери зберігання зникнуть - магазин зобов'язаний компенсувати повну їхню вартість.

Адміністрація супермаркету несе повну відповідальність за збереження речей, що зберігаються в осередках зберігання (частина 3 статті 937 Цивільного кодексу України). Зберігач речей має відшкодувати всі збитки при втраті у розмірі їхньої вартості, - зазначають у Держспоживслужбі, і радять відразу викликати адміністрацію закладу та поліцію.

Правоохоронцям треба надати повний опис речей, які зникли з камери зберігання. Тож у цьому разі не слід нервувати, адже через поспіх можете забути щось важливе.

Якщо адміністрація магазину у разі крадіжки речей в осередках зберігання відмовляється добровільно відшкодувати завдану шкоду у повному розмірі, ви маєте право звернутися з відповідним позовом до суду, - зазначають у відомстві.

Немає законних підстав вимагати від покупців залишати речі у камері зберігання, таким людям можна тільки запропонувати, адже це не обов’язок покупця, а лише його право, кажуть у Держпродспоживслужбі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень