Камери зберігання у супермаркетах: як дурять покупців

Вимога залишити особисті речі у камерах схову не має законодавчого підґрунтя

Українці неодноразово зверталися до Держспоживслужби із запитаннями, чому у супермаркетах вимагають залишити особисті речі у камерах зберігання, але при цьому повідомляють, що торговий заклад відповідальності за речі не несе.

Така вимога незаконна, а у разі, якщо речі з камери зберігання зникнуть - магазин зобов'язаний компенсувати повну їхню вартість.

Адміністрація супермаркету несе повну відповідальність за збереження речей, що зберігаються в осередках зберігання (частина 3 статті 937 Цивільного кодексу України). Зберігач речей має відшкодувати всі збитки при втраті у розмірі їхньої вартості, - зазначають у Держспоживслужбі, і радять відразу викликати адміністрацію закладу та поліцію.

Правоохоронцям треба надати повний опис речей, які зникли з камери зберігання. Тож у цьому разі не слід нервувати, адже через поспіх можете забути щось важливе.

Якщо адміністрація магазину у разі крадіжки речей в осередках зберігання відмовляється добровільно відшкодувати завдану шкоду у повному розмірі, ви маєте право звернутися з відповідним позовом до суду, - зазначають у відомстві.

Немає законних підстав вимагати від покупців залишати речі у камері зберігання, таким людям можна тільки запропонувати, адже це не обов’язок покупця, а лише його право, кажуть у Держпродспоживслужбі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень