Гурт «сплавляється сам»: Kalush Orchestra не будуть виступати на одній сцені з росіянкою

На звернення гурту організатори відмовилися скасовувати виступ Ніни Кравіц

Українська група Kalush Orchestra, яка перемогла в цьому році на пісенному конкурсі Євробачення, відмовилася їхати на фестиваль Sea Dance Festival в Чорногорію через росіянку, яка також була включена в список артистів.

За словами соліста Олега Псюка, спочатку росіянки не було в лайнапі, тому вони погодилися виступати на фестивалі. Але коли діджейка Ніна Кравіц несподівано там опинилася, вони зажадали від організаторів фесту виключити її зі списку.

Організатори назвали таке прохання групи «зачисткою сцени». На їхню думку, прибирати росіянку зі списку артистів тільки через її національність - дискримінація. При цьому вони зазначили, що засуджують напад росії на Україну, адже і їхня країна піддавалася бомбардуванням.

— Sea Dance Festival співчуває всім жертвам війни і засуджує російське вторгнення і страждання, які відбуваються в Україні і в будь-якому місці світу, але скасовувати виступ будь-якого виконавця виключно через його національність, расу або віросповідання – суперечить цінностям, які відстоює Sea Dance, - йдеться в заяві.

 

Офіційна заява соліста гурту Олега Псюка

— Ми не будемо виступати з пропутінською російською артисткою на одній сцені.

 

На звернення гурту організатори відмовилися скасовувати виступ Ніни Кравіц.

 

Тому як і обіцяли, скасовуємо свій виступ там, - прокоментував рішення гурту Kalush Orchestra його лідер Олег Псюк.

Також Олег Псюк додав, що «бажання виступати на одній сцені» з Ніною Кравіц у гурту немає. Тому гурт «сплавляється сам», закликаючи не купувати квитки на цей фестиваль 28 числа у Чорногорії усім, хто хотів потрапити саме на виступ Kalush Orchestra.

Наразі гурт перебуває в довгому європейському турі, головною метою якого є також підтримка України, збір коштів під час благодійних виступів та привернення уваги світової спільноти до війни, і якнайшвидшої перемоги над окупантами. Саме тому позиція гурту лишатиметься непохитною за будь-яких умов.   

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень