«Кадрового голоду» немає, але фахових спеціалістів ХАЕС шукає

Зокрема робітничих професій

Активний відтік персоналу на ХАЕС зараз не прослідковується, коронавірус і тут вніс свої корективи: закордоном вже не так люб’язно приймає потік заробітчан. У Нетішині, де велике виробництво зосереджене на ХАЕС, чимало працівників прагне знайти роботу саме тут, розповіла начальниця відділу кадрів ХАЕС Людмила Климчук.

За її словами у людей є розуміння, що підприємство забезпечує стабільну роботу і гарантовану зарплату.

На сьогодні ХАЕС потребує спеціалістів, які мають відповідну освіту та досвід.  Найбільша потреба зараз у спеціалістах робітничих професій, нестачу електрозварників та електрослюсарів відчувають в енергоремонтному підрозділі, цеху теплової автоматики й вимірювань.

Вакансії, які є на ХАЕС, розміщені на станційному сайті, на початку кожного місяця дані оновлюються. Резюме можна подати в електронній формі, або паперову версію залишити у холі адміністративно-побутового корпусу станції, де облаштована спеціальна скринька. Скриньку на предмет нових надходжень перевіряють щоденно.

На ХАЕС наразі за тристоронніми договорами (підприємство-студент-виш) навчається менш як десять людей. Вони здобувають освіту у політехнічних вишах Києва, Одеси, Вінниці.

Є надія, що активніше вступатимуть передусім випускники нетішинських шкіл і довколишнього регіону у Рівненський університет водного господарства та природокористування, де так само готують спеціалістів для атомних електростанцій.

 

З метою залучення на виробництво кваліфікованих фахівців, підприємство пропонує студентам вишів перехід на дуальну форму освіти, - каже Людмила Климчук.

Подібну співпрацю готові запропонувати студентам, які навчаються за денною формою на першому курсі магістерського рівня, виявили особисте бажання та пройшли відбір у ВП АЕС. З охочими укладають строковий трудовий договір, працевлаштовують на ХАЕС, з можливістю отримувати заробітну плату та навчатись без відриву від виробництва.

Нову форму роботи тільки почали запроваджувати, але нею вже скористалася одна особа, на розгляді інші заяви. Гадаємо, дуальна форма освіти приживеться і дасть свої ре­зу­льтати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень