КаБаРе: головний санітарний лікар Рівненщини назвав місця, де Covid-19 найагресивніший (ФОТО)

Його поширення залежить від місця, площі приміщення та кількості людей у ньому

Коронавірус – захворювання, що передається повітряно-крапельним шляхом. Тож вірус значно агресивніший у закритих приміщеннях.

На свіжому повітрі він не такий страшний, там інфекційні частинки швидко дифузуються, тобто їх концентрація зменшується, розповідає головний санітарний лікар Рівненщини Роман Сафонов:

- У різних приміщеннях Covid-19 поводить себе по-різному.

 

Значно збільшується ризик зараження під час перебування у погано провітрюваних приміщеннях та протягом тривалого часу.

 

Адже концентрація вірусних частинок накопичується в повітрі. Тому, якщо знаходитися більше кількох хвилин поблизу зараженої людини – відсоток зараження зростає.

Головний санітарний лікар Рівненщини навів дані епідеміологічного дослідження відомого іспанського видання «Elpais», відповідно до якого найбільше заражень мають внутрішньосімейне походження, перебування у розважальних закладах.

Так, близько третини (30%) спалахів коронавірусу виникають у родині та між друзями.

Незалежно від того, чи люди дотримуються безпечної дистанції, якщо вони проводять більшість часу разом, є велика ймовірність захворіти.

Чверть від загальної кількості хворих заразилися у КаБаРе (кафе, барах, ресторанах), караоке та інших закладах дозвілля.

Люди там проводять тривалий час, не користуються масками, а самі приміщення зазвичай мають невелику площу та недостатню вентиляцію. Найбільша небезпека - у вихідні дні, коли люди проводять більше часу у таких закладах, ніж у будні, тим самим маючи більші шанси підхопити вірус.

- Звичайно, ризик зараження падає в рази, якщо люди використовують маски для обличчя, дезинфікують руки, скорочують час перебування у закладах та постійно провітрюють приміщення.

 

Це ключові фактори контролю над ситуацією, - відзначив Роман Сафонов.

Нагадаємо, від завтра, з 14 листопада, в Україні запроваджують «карантин вихідного дня». Урядовці сподіваються, що це дозволить зменшити кількість соціальних контактів і у такий спосіб уповільнити розповсюдження коронавірусу.

Як поширюється вірус від зараженої людини: під час мовчання, розмови та співу (Фото: Elpais.com)

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень