Італійський пиріг панетоне – найкраща заміна звичної паски до Великодня
Рецепт, який легко повторити
Незвичайний італійський пиріг панетоне був уперше приготовлений у спекотному Мілані. У свідомості італійців панетоне нерозривно пов'язані з великими церковними святами. Раніше ці ласощі пекли переважно на Різдво.
Зараз без нього не обходиться і Великдень.
Популярна ця випічка і в Україні, люди часто купують панетоне у супермаркетах. А винахідливі господині намагаються приготувати такий пиріг власноруч.
Пропонуємо вам рецепт, за яким у вас вийде якісний аналог італійської випічки.
Інгредієнти:
- 620 г – борошна
- 250 г – цукатів
- 230 г – вершкового масла
- 220 г – цукру
- 40 г – пресованих дріжджів
- 270 мл – молока
- 100 мл – гарячої води
- 100 мл – коньяку
- 14 – яєчних жовтків
- 2 ст. л. – меду
- 3 краплі – ванільної есенції
Промити і ретельно висушити цукати. Залийте їх коньяком і гарячою водою, затягніть харчовою плівкою і залиште так на дві години.
В окремому посуді змішайте 100 мл гарячого молока, дріжджі та столову ложку цукру. Додайте борошно, поки суміш не зрівняється густиною зі сметаною.
Дайте опарі 10 хвилин настоятися.
Тим часом в іншому посуді змішайте просіяне борошно, цукор і сіль.
2-3 хвилини збивайте жовтки міксером, після цього влийте їх в опару і перемішайте. У посудину з борошном, цукром і сіллю додайте суміш жовтків і опари, потім відправте туди вершкове масло і вимішайте тісто до однорідності.
Тепер додайте у тісто мед, ще раз вимішайте і додайте цукати чи родзинки і ваніль.
Залиште тісто підходити на 2 години. Потім розподіліть його по формочках, щоб тісто заповнювало 1/3.
Дайте тісту знову підійти, але воно повинно доходити до краю форми десь на 2 см.
Випікайте панетоне пів години при температурі 180 градусів.
Ось і все, італійський пиріг панетоне готовий.
Смачного!
Джерело: vazhnoznat
Радіо Трек: НОВИНИ