Історії війни: Їхала у тамбурі 16 годин стоячи, та керувала чергою біля туалету

Харків’янка розповіла про свою евакуацію з під ракетних обстрілів

ФОТО з мережі. Харків

Ірина все своє доросле життя провела у Харкові. Працювала в школі, згодом фінтес інструктором та страховим агентом.  Зараз вона з невісткою та дворічним онуком у Польщі.

Жінка розповіла, що наважитися на виїзд було вкрай складно, навіть попри те, що вікна у квартирі від вибухів вже вилетіли, а минули 9 днів сім’я провела у підвалі.

Ситуація у Харкові – складна. Дістатися до залізничного вокзалу звідки ще курсують евакуаційні потяги справжній квест.

ФОТО Громадське

Таксисти беруть за поїздку до вокзалу 5 тисяч гривень! Це не жарт. Воно певно й зрозуміло…. Їхати під обстрілами, ризикуючи своїм життям, - говорить Ірина. 

У поїзд з Харкова до Львова беруть тільки жінок, дітей та літніх людей. Ажіотаж на станції страшенний. Люди сідають у вагони без квитків – їх за руку буквально затягують провідники. Вагони перенаселені, кількість людей уже ніхто не регулює, бо намагаються вивезти з під ракетних ударів максимальну кількість людей. 

Моїй невістці з онуком дали місце вони сіли. А залишилася в тамбурі, біля вбиральні. Поруч жінка в інвалідному візку без ніг, сім’я яка вивозила вісім дітей. Вони спали у тамбурі просто один на одному. Дівчатка років 7, вони уже вважають старшими, і колихають менших, поки мама годує грудьми наймолодшого. 

 

Я взялася регулювати прохід людей до вбиральні, бо цей потік й черга були якимись нескінченними. А вже вночі, опустила кришку на унітазі, і всадила туди дівчаток, з меншими дітками на руках, щоб вони хоч трохи посиділи, - не ховаючи розпачу говорить Ірина.

Оскільки вокзал у Львові перевантажений, поїзд зробив зупинку на станції Підзамче. Він стояв нерухомим години дві, у цей час дверей не відкривали, а кисню вже відверто бракувало. 

ФОТО Громадське. Вокзал у Львові

Ірина розповідає, що потому у Львові прямо з вокзалу евакуаційний автобус довіз їх до кордону з Польщею. Вони пішки перейшли через перехід у пункті Мостицька. 

В Польщі до нас підійшли волонтери, запропонували жито під Варшавою й дорогу туди. Я так нервувалася, що навіть підійшла до поліцейського спитати, чи буде з нами все добре, чи можна довіряти волонтери? Питання відверто спантеличило правоохоронця, він не очікував такої низької довіри…. Але що з нас дивуватися, ми виїхали з пекла, - говорить Ірина.

Вдома у неї залишився чоловік та син. Житло, ще станом на сьогодні не зруйноване. Але впевненості що цього не станеться завтра – немає.

У Польщі жінка з невісткою побуде до вихідних. Потому планують їхати в Іспанію до далеких родичів, які зголосилися підтримати у скруті.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень