Історичний максимум: ринок праці Європи потребує мільйонів рук. На що претендувати українцям?

Рекордну потребу у персоналі зафіксували, зокрема, у Німеччині

На ринку праці в Німеччині рекордна за всю історію кількість вакансій.

У країні бракує майже 2 млн працівників.

Конкуренція за кадри між компаніями висока, повідомляє Spiegel.

За наявності близько 2 мільйонів вакансій потреба в персоналі в Німеччині досягла нового історичного максимуму. Переважна більшість вакансій може бути заповнена відразу, і в багатьох випадках конкуренція за персонал серед компаній висока, – розповів дослідник ринку праці IAB Олександр Кубіш.

Економіка Німеччини роками страждає від нестачі кваліфікованих робітників. Через старіння суспільства цей показник, ймовірно, ще більше зросте у майбутньому, попри очікувану цифровізацію.

Порівняно з літнім кварталом 2022 року кількість вакансій зросла приблизно на 160,9 тис. або на 8,8 відсотка. За четвертий квартал 2021 року зростання склало 295 500 або 17,5 відсотка.

Кредитне агентство Creditreform провело опитування понад 1300 виробництв у Німеччині у січні та лютому. 83% з них відчували труднощі з пошуком робітників та стажистів.

Нестача кваліфікованих робітників у професіях критична, – зауважив голова відділу економічних досліджень Creditreform Патрік-Людвіг Ханч. Також, за словами фахівця, дефіцит кваліфікованих працівників у сфері торгівлі є фатальним.

У Німеччині є мільйон компаній, в яких працюють 5,6 млн людей робітничих професій. Наразі в країні бракує 250 тисяч майстрів.

Наприклад, брак водіїв автобусів та поїздів вже іноді призводить до скасування рейсів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень