Історичне рішення Епіфанія: українців закликають об’єднуватися

Аби не було релігійних конфліктів

Предстоятель ПЦУ Епіфаній закликав предстоятеля УПЦ МП Онуфрія до «діалогу про єднання». Його заява прозвучала на тлі підготовки до остаточної заборони релігійних організацій, пов'язаних з РФ.

Зокрема, звернення виглядало так:

- Митрополиту в Києві ОНУФРІЮ
та всім ієрархам, духовенству і мирянам, які перебувають з ним Владики і отці, брати і сестри!

 

 

У день Успіння Пресвятої Богородиці, молитовно покладаючи надію на Її заступництво, спрямування і допомогу в усякій добрій справі, бажаю поновити заклик від імені Православної Церкви України до Вас, владико, до ієрархів, духовенства і вірних, які визнають Вас своїм Предстоятелем: заради блага і утвердження православної християнської віри в Україні, заради Церкви Христової, заради захисту істини від намагань спотворити її – невідкладно розпочати діалог.

Днями президент Володимир Зеленський закликав Раду до оперативності в рішенні про «релігійну незалежність».

Законопроєкт про заборону УПЦ МП в першому читанні проголосували ще в жовтні 2023 року. З того часу проєкт не вдавалось ухвалити остаточно через недостатню підтримку в Раді.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень