«Інвестиційна няня»: у Рівному представили закон для стимуляції інвестицій

Закон про «інвестиційну няню» буде для інвесторів суттєвою допомогою

Рівненщина має всі умови для залучення інвестицій, а закон про «інвестиційну няню» ще більше заохочуватиме вкладати в область. Про це повідомляє РАДІО ТРЕК з посиланням на пресслужбу Рівненської ОДА. 

Новий Закон України «Про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями в Україні» обговорили під час роботи інвестиційної ради при Рівненській ОДА.  

Закон гарантує підтримку українським та іноземним інвесторам, сума інвестицій яких перевищує 20 млн євро, і які створюють щонайменше 80 робочих місць із середньою зарплатою на 15% більше, ніж в регіоні, де така інвестиція буде здійснена.

Інвестори отримають прямий договір з Урядом, а також інвестиційного менеджера – «інвестиційну няню», який буде супроводжувати їх від початку проєкту до його закінчення.

Форми державної підтримки:

отримання податкових пільг;
 

забезпечення інвестиційних проєктів об’єктами суміжної інфраструктури;
 

переважне право землекористування земельними ділянками державної або комунальної власності для реалізації інвестиційних проєктів;
 

закріплення гарантій інвестора через укладання прямого договору з Урядом України.

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль

Голова Рівненської ОДА Віталій Коваль зазначив:

Переконаний, що закон про «інвестиційну няню» буде для інвесторів суттєвою допомогою та, що важливо, допоможе скоротити бюрократичну тяганину.

 

Також потужним стимулом для інвесторів на Рівненщині стане зареєстрований індустріальний парк, що теж передбачає низку пільг.

 

На території у 125 гектарів є можливість розташувати виробництва різних галузей. Ми вже бачимо зацікавленість інвесторів

На переконання Віталія Коваля, Рівненщина – один з найбільш привабливих інвестиційних регіонів, де чимало переваг: вдале географічне розташування, хороша логістика, включаючи аеропорт, підготовлені земельні ділянки, кластерний підхід  до розвитку економіки.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень