Інститут післядипломної освіти зможе обрати ректора

Відповідні зміни внесено до Статуту Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти у частині процедури обрання ректора інституту

Депутати погодили зміни під час засідання постійної комісії з питань гуманітарної політики.

Питання обрання керівника закладу перед керівництвом обласної ради неодноразово порушували працівники РОІППО, адже останні кілька років закладом керують тимчасово виконуючі обов’язки ректора. А це, на переконання працівників інституту, негативно впливає на роботу закладу, морально-психологічну атмосферу в колективі.

Щоб нормативно врегулювати питання обрання керівника, необхідно внести відповідні зміни до Статуту закладу.  

Тож відповідний проект рішення погодили члени профільної постійної комісії обласної ради. Після затвердження нової редакції Статуту на сесії облради 17 червня можна буде оголосити та провести прозорий конкурс на заміщення вакантної посади ректора інституту.

Крім того, члени гуманітарної комісії рекомендують на сесії облради підтримати звернення до Кабінету Міністрів України щодо збереження інститутів післядипломної педагогічної освіти у статусі вищих навчальних закладів, адже Законом України «Про вищу освіту» взагалі не визначено статусу закладів післядипломної освіти.

Поряд з цим, постійна комісія не погодила подані на затвердження зміни до структури РОІППО, якими передбачається збільшення кількості профільних кабінетів та кафедр закладу.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень